Ili više

Muškarci ne slušaju ženu 388 puta godišnje

Žene su odlučile svoje partnere ignorirati 339 puta godišnje.
Lifestyle / Seksualnost | 16. 03. 2020. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studija koju je proveo Scrivens Hearing Care pokazala je kako muškarci ne slušaju svoje partnerice u prosjeku 388 puta godišnje.

To zapravo znači da "ne slušaju" svaki dan u godini, odnosno još i više. Za usporedbu, žene su odlučile svoje partnere ignorirati 339 puta godišnje, piše Miss7.

U istraživanju je sudjelovalo oko 2.000 odraslih osoba iz Velike Britanije, a čak 75% ispitanika izjavilo je da njihov partner ima "selektivno slušanje", odnosno da su slušaju samo ono što ih stvarno zanima. I ne samo to, već je i trećina anketiranih izjavila da su u nekoliko navrata primijetili kako njihov partner pokušava čitati s usana jer ne može razabrati što se govori, a 47% ih je priznalo da njihova druga polovica ima tendenciju mrmljanja. Sva tri navedena simptoma pokazatelj su da osoba ima određenih problema sa sluhom.

Ipak, više od polovice ispitanih reklo je kako ne misli da se radi o gubitku sluha, već ih jednostavno partner ne sluša, dok je 40 posto ljudi priznalo da su sigurni kako njihova bolja polovica ima probleme sa sluhom.

"Iako mislimo da naši partneri imaju tendenciju da nas ne slušaju i ne shvaćamo to previše ozbiljno, ovo može biti i znak ozbiljnijeg problema, odnosno da osoba ima problema sa sluhom." - kaže stručnjakinja za audiologiju Kirran Saimbi.

Dodaje da su promjene u našem sluhu suptilne i događaju se s vremenom pa je i teško primijetiti koliko utječu na naš život, ali i na one oko nas te je upravo zbog toga važno kontrolirati sluh.

Kopirati
Drag cursor here to close