Postoji razlog

Evo zašto bi se trebali otuširati prije nego što krenete čistiti kupaonicu

Vruće tuširanje prije čišćenja treba ispuniti jednu važnu zadaću: dobro ugrijati prljavštinu.
Lifestyle / Zabava | 23. 03. 2024. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko još voli čistiti kupaonicu?! No, postoji jedan trik koji definitivno trebate isprobati prije sljedeće akcije čišćenja u kupaonici, a to je tuširanje prije čišćenja.

Vruće tuširanje prije čišćenja treba ispuniti jednu važnu zadaću: dobro ugrijati prljavštinu. Naime, stvorit će se vodena para koja će malo ''počistiti'', odnosno odvojiti prljavštinu od površina. Nakon toga je puno jednostavnije čistiti…

Pročitajte još

U krajnjoj liniji, tako funkcioniraju čistači na paru – za koje treba potrošiti podosta novaca, a rade na istom principu. Vruća para skida prljavštinu sa svih mogućih površina. Naravno da para od tuširanja nije toliko koncentrirana kao ona od nekih naprava za čišćenje, ali sasvim je dovoljna da olakša čišćenje kupaonice, odnosno pločica, umivaonika, toaleta te tuša ili kade.

Važno: za vrijeme tuširanja nemojte otvarati prozor ili vrata kako bi para ostala u kupaonici. Dakle, odmah nakon tuširanja krenite s čišćenjem, a kad budete gotovi dobro provjetrite kupaonicu. U krajnjoj liniji, ne želite da ti kupaonica bude sauna – a sigurno ne želite ni vidjeti gljive na zidu.

Ako se nakon tuširanja brzo zaprljate i oznojite, možeš s partnerom napraviti sporazum: jedan neka se istušira, a drugi nakon toga čisti kupaonicu. Sljedeći puta zamijenite uloge.

Kopirati
Drag cursor here to close