Spice Girl

Znače li novi financijski problemi i krah modnog biznisa Victorije Beckham?

Ona je svoj brend pokrenula daleke 2008. godine, počevši sa kolekcijom luksuznih haljina, a sada prodaje i modne dodatke u više od 400 trgovina širom svijeta. Iako su kritike bile dobre, financije su ipak postale problem.
Lifestyle / Zabava | 02. 12. 2019. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / David i Victoria Beckham

Brend Victoria Beckham Limited nije ostvario profit još od pokretanja 2008. godine, a za 2018. godinu prijavili su gubitak od čak 12,3 milijuna funti.

Modni biznis Victorije Beckham zabilježio je dakle novi godišnji gubitak, nakon što je smanjena potražnja za odjećom visoke mode bivše Spice Girl, piše businessoffashion.com.

Prodaja je pala za 16 posto, na 35 milijuna funti, navode.

Victoria je izjavila da nije iznenađena, ali da joj je isto cilj da taj posao što prije postane profitabilan.
Ona je brend pokrenula daleke 2008. godine, počevši sa kolekcijom luksuznih haljina, a sada prodaje i modne dodatke u više od 400 trgovina širom svijeta. Iako su kritike bile dobre, financije su ipak postale problem.

"Na dobrom smo putu da profit započne rasti, no to ipak ne ide preko noći", pojasnila je Victoria, prenosi Slobodna Dalmacija.

Firma radi na tome, na način da je počela lansirati vlastiti asortiman kozmetike. Sklopili su ugovor i sa Reebokom ali i snizili cijene.

Sve je, podsjetimo, počelo 2008. godine, kada je Victoria Beckham u društvu nekoliko modnih medija održala diskretnu i intimnu prezentaciju svoje prve kolekcije.

Vogue kao ulaznica

Ondje se našao i američki Vogue, koji je ostao vrlo ugodno iznenađen viđenim. Iako je do tog trenutka već lansirala vlastitu liniju traperica, sunčanih naočala i parfema, od Victorijina konkretnijeg bavljenja dizajnom nije se očekivalo mnogo.

Pričalo se i da iza Victorijinih kolekcija stoji dizajnerski tim poznatog dizajnera Rolanda Moureta, koji se proslavio upravo koktel haljinama koje besprijekorno prate liniju ženskog tijela. No, on je imao isključivo mentorsku ulogu. Kada je konkretnije ulazila u modni svijet, dao joj je svoje savjete, sugerirao neka imena kojima se može obratiti kada je slagala dizajnerski tim.

Svježe poslovne ideje

Nakon nekog vremena na modnu scenu je donosila neke nove ideje koje su rado bile prihvaćene od strane modne publike.

Pokrenula je zatim 2011. godine svoj cijenom pristupačniji i nešto mlađoj publici orijentiran modni brend Victoria, Victoria Beckham, koji funkcionira paralelno uz njen primarni brend.

No, sada je ipak vrijeme da 'stane na balun', preispita svoj djelokrug rada, razmisli o restrukturiranju i odluči se za promjenu poslovne politike. Drugačije, neće moći opstati na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close