Priznanja

Jednostavno, pouzdano i pošteno: Zlatko Dalić komunicira najbolje

Najboljom agencijom na 12. Grand PRixu HUOJ-a, održanom u srijedu navečer, proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, a Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci.
Lifestyle / Zabava | 14. 03. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. godine, a nagrada mu je predana na svečanosti 12. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), na kojoj je ocijenjeno da je u Hrvatskoj lani najgora bila komunikacija saborskih zastupnika.

Najboljom agencijom na 12. Grand PRixu HUOJ-a, održanom u srijedu navečer, proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, a Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci.

"Izbornik Zlatko Dalić komunicira iskreno i izravno. Svoju je momčad, ali i sve njezine navijače oduševio otvorenošću, odmjerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama. Na putu do srebrnog odličja na Svjetskom nogometnom prvenstvu postao je izvrstan primjer zašto dobar lider treba biti i uspješan komunikator", rekla je predsjednica žirija 12. Grand PRixa Maja Gradišar Perotić.

Jednostavno i pošteno

Primajući nagradu Dalić je istaknuo kako mu je komunikaciju vodila želja da bude dobar trener. To je za komunikaciju značilo da bude jednostavna, pouzdana i poštena.

Prestižna titula dodjeljuje se osobi ili skupini koja se ističe odličnom komunikacijom, no koja se njome ne bavi profesionalno. Omiljeni hrvatski izbornik titulu Komunikatora godine izborio je u žestokoj konkurenciji. Nadomak priznanja bili su Vojko V, Petar Stipetić, Igor Rudan i Tvrtko Barun, priopćio je HUOJ.

Nasuprot njihove izvrsne komunikacije su zastupnici Hrvatskog sabora. Njihova komunikacija je ocijenjena kao najgora u Hrvatskoj prošle godine.

"U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimjerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pozornosti na sebe i hvatanje djelića medijske pažnje. Među zastupnicima prevladava i evidentna želja za verbalnom dominacijom koja pojedincu brzo i jednostavno može donijeti satisfakciju, no istodobno dugoročno čini nepopravljivu štetu povjerenju u instituciju Hrvatskog sabora, političara te politike u cjelini", kazala je Maja Gradišar Perotić te pozvala saborske zastupnike da porade na kvaliteti svoje komunikacije.

U tome im, kako navodi HUOJ, primjerice, može pomoći Krešimir Macan. Taj komunikacijski stručnjak primio je Grand PRix za doprinos struci.

"Nekada jedan od pionira odnosa s javnošću u Hrvatskoj i utemeljitelj Manjgure, jedne od najstarijih domaćih agencija za odnose s javnošću, danas je jedan od najprepoznatljivijih komunikacijskih stručnjaka. Krešimir Macan veliki je obol dao razvoju struke u nekoliko područja – strateškoj, političkoj i kriznoj komunikaciji", istaknula je predsjednica HUOJ-a Ana Tkalac Verčič.

U nekim kategorijama o pobjedniku odlučivale nijanse

Najboljom agencijom na ovogodišnjem Grand PRixu proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri. Ta je agencija dobila najviše bodova žirija pri ocjenjivanju projekata koji su uši u završnicu izbora.

U deset kategorija natjecali su se tvorci trideset komunikacijskih projekata. Žiri priznaje da je imao težak posao jer su u nekim kategorijama o pobjedniku presuđivale nijanse.

"Odnosi s javnošću u Hrvatskoj idu naprijed. U većini područja drže korak sa svijetom, a u nekima vidimo i snažan zamah. Stvaraju se kvalitetne strategije, koriste se najnovije tehnologije, potiče se kreativnost, implementiraju se inovativna rješenja…", kazala je Ana Tkalac Verčič.

Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti Republike Hrvatske osvojili su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku s Danima medijske pismenosti te Hrvatska turistička zajednica s organizacijom sedmodnevnog posjeta fotoreportera Svjetskoga nogometnog prvenstva Yurija Corteza Hrvatskoj.

Grand PRix za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi dobile su Pragma komunikacije koje su za Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba osmislile i provele "Komunikacijsku platformu Najmudriji.hr". Ista agencija briljirala je, kako se ističe, i u internoj komunikaciji. Grand PRix u toj kategoriji zaslužila je projektom "S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške", osmišljenim za Njuškalo.

Grand PRix za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama primio je Madison Consulting koji je za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same radio projekt "Nisi sama – ideš s nama".

Agencija 404 pobijedila je u kategoriji Grand PRix za velika trgovačka društva zahvaljujući kampanji „Ponosni na dobar posao u Valamaru“ koju je radila za Valamar Rivieru.

Grand PRix za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva primili su Vajt i Split parking koji su surađivali na projektu "Želiš li se mijenjati za mjesto?"

Nova TV pobijedila je u dvije kategorije. Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje osvojila je projektom "rastemoZAjedno", a nagradu za digitalnu komunikaciju zahvaljujući "Transformaciji zabave: Tvoje lice zvuči poznato".

Grand PRix za najbolju prilagodbu svjetske kampanje osvojio je Madison Consulting za tvrtku IKEA Hrvatska s projektom "Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve".

U kategoriji Grand PRix za komunikaciju događanja najbolja je bila Millenium promocija s komunikacijom humanitarne utrke Zagreb Advent Run 2018. za klijenta Run Croatia, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close