Pripreme

Željko Joksimović će Mostarce uvesti u Novu 2024. godinu

Mostar se u posljednjih nekoliko godina odlučio na organizaciju dočeka nove godine na otvorenom, a lani je nastupao Željko Bebek.
Lifestyle / Zabava | 31. 08. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Joksimović nastupit će na dočeku Nove godine u Mostaru, doznaje Bljesak.info.

Iako još uvijek nije definiran detaljan program dočeka 2024. godine, zvijezda večeri bit će Joksimović koji je za doček 2023. godine nastupio u Beogradu, a tri godine ranije u Sarajevu. Ne zna se još uvijek ni lokacija na kojoj će biti upriličen doček.

Mostar se u posljednjih nekoliko godina odlučio na organizaciju dočeka nove godine na otvorenom a lani je nastupao Željko Bebek. Grad se pohvalio kako je u toj novogodišnjoj noći na šetnici u Mostaru slavilo 20 tisuća ljudi.

Željko Joksimović rođen je 1972. godine u Beogradu. Njegova profesionalna karijera počela je s pet godina, a s dvanaest godina postao je pobjednik prestižnog festivala u Parizu sa koga je ponio titulu Prva harmonika Europe.

Prekretnicom na polju njegovog solističkog rada u oblasti pop glazbe smatra se 2000. kada izdaje svoj prvi album koji postaje najprodavanije izdanje u 2000. godini.

Prijelomnom godinom u njegovoj karijeri smatra se 2004. kada sa skladbom "Lane moje" pobjeđuje na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore za Eurosong.

Drugo mjesto u ukupnom plasmanu na izboru za pjesmu Eurovizije u Istanbulu i specijalna nagrada za najboljeg skladatelja tog otvorili su mu put k vrhu europske glazbene scene.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close