Popularni 'Happy'

FOTO | VIDEO Pogledajte kako je Mostar plesao prije 7 godina

Spot se snimao ispred Mepas Malla.
Lifestyle / Zabava | 29. 04. 2021. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se obilježava Svjetski dan plesa, a mi smo zavirili u arhivu i prisjetili se kako je Mostar plesao 2014. godine uz tada najradosniju pjesmu Pharrell Williamsa koja je razigrala cijeli svijet.

Zarazni ritam pjesme 'Happy' te godine kopiralo je gotovo 400 gradova diljem svijeta i pokazalo da sreća ne poznaje granice.

Video: Pharrell Williams - Happy (Mostar)

Tako se i velik broj Mostaraca odazvao pozivu iStudija, Bljeska i Mepas Malla te su time postali prvi građani u Bosni i Hercegovini koji su se priključili snimanju globalog veselja. 

Spot se snimao ispred Mepas Malla, a u događaju su pored slučajnih prolaznika sudjelovali i BaZZa Lounge Par, pub Beer_ti&ja, članice udruge Novi Pogled, te plesni klubovi: ŠPK Zrinjski, B-Dance, Mo-Stars, ŠPK Romantik, PS Flash, PC ProDance i ŠPK Erigo.

Video: Pharrell Williams-Happy! We are from Mostar!

Inače, svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples.

UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Kopirati
Drag cursor here to close