Zanimljiv hobi

VIDEO| Dražen skupio registarske oznake Herceg-Bosne iz svih gradova

Koliko god kolekcija bila vrijedna, još više su ljudski kontakti i prijateljstva nastala potragom.
Lifestyle / Zabava | 21. 04. 2023. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon povlačena jugoslovenskih oznaka u Herceg-Bosni su do 1998. registracije bile u formi skraćenice za mjesto, s grbom, trocifrenom brojčanom kombinacijom i dva slova za 17 gradova.

Davno, netom prije njihova povlačenja iz upotrebe, netko se sjetio da bi valjalo sačuvati taj komad povijesti.

Dražen živi u Austriji, ali je Brčko njegov rodni kraj. On je i posuški zet pa je tako iz jednog razgovora počela potraga za tablicama.

Inače, voli prikupljati i druge oznake iz tog razdoblja, no nas ovoga puta zanimaju tablice. I tako godine prolaze, jedna po jedna se slažu i već 2013. ih ima sve. Sve osim jedne. Zapelo je na Konjicu.

Nako dugo godina upornost mu se isplatila i stvari su se odigrale tako da je u isto vrijeme pronašao čak dvije tablice! Zapravo, pronašao je dobre ljude koji su pomogli u potrazi. Prvo je jednu preuzeo u Busovači i sada ovdje zatvara krug.

Koliko god kolekcija bila vrijedna, još više su ljudski kontakti i prijateljstva nastala potragom.

Reakcije su se s vremenom mijenjale, a kolekcija dobiva svoju vrijednost. Tablice ili pločice uokvirene ostaju u naslijeđe Draženovoj obitelji.

Podrazumijeva se da je na tome putu bilo anegdota. Od traktora koji ima traženu tablicu, ali nije na prodaju, do potencijalno škakljive situacije s vojnom verzijom.

Kopirati
Drag cursor here to close