Ratovi zvijezda u Rusiji

U Sibiru napravili repliku svemirskog lovca Lukea Skywalkera

U ruskoj republici Jakutiji u Sibiru izložena je vjerna replika svemirskog lovca Lukea Skywalkera iz serijala "Ratovi zvijezda", duga 13 metara.
Lifestyle / Zabava | 17. 10. 2021. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ruskoj republici Jakutiji u Sibiru izložena je vjerna replika svemirskog lovca Lukea Skywalkera iz serijala "Ratovi zvijezda", duga 13 metara, plod ljetošnjeg predanog rada obožavatelja serijala, piše portal Russia Beyond.

U parku za mlade Urdel u Jakutiji pojavila se replika lovca T-65 X-wing, broda kojim je u planetarno popularnoj svemirskoj sagi, koja i u Rusiji ima brojne obožavatelje, upravljao Luke Skywalker.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JUST AYAAL (@just.ayaal)

Maketu su napravili lokalni cosplayeri i veliki obožavatelji svemira iz grupe JUST AYAAL. Rad na maketi trajao je tri mjeseca, a šestorica zaljubljenika najviše su vremena utrošila na proračune i projektiranje.

Trud se isplatio, detaljna maketa može se pažljivo promotriti sa svih strana i dodirnuti.

U skorije vrijeme JUST AYAAL planiraju upotpuniti instalaciju droidima R2-D2 i C-3PO.

Ovo nije jedini projekt spomenutih zaljubljenika, koji su napravili i svemirski brod Dina Djarina Mandaloriana, koji je u serijalu eksplodirao, ali namjera da na taj način bude sačuvan "za vječnost" nije uspjela, jer mu je nažalost u travnju presudio vjetar.

Zato se ova ekipa kreativaca pobrinula oko broda Lukea Skywalkera da ga dobro učvrsti i postavi na mjesto zaštićeno drvećem od vjetra.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JUST AYAAL (@just.ayaal)

Kopirati
Drag cursor here to close