Irska

Svijet ide nizbrdo: U pubovima sve manje alkohola!

Kako se potrošnja alkohola smanjuje, raste sektor pub hrane, koji je s dva posto u 2019. porastao na 13,9 posto u 2023. godini…
Lifestyle / Zabava | 16. 03. 2024. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pub je i dalje ključni društveni segment Irske, ali kultura pijenja u zemlji se mnogo promijenila u posljednja dva desetljeća, pa je potrošnja alkohola opala, a upotreba bezalkoholnih pića je u porastu, objavio je BBC.

Prema nekim procjenama, prodaja bezalkoholnog piva se više nego utrostručila između 2017. i 2021. godine, a istraživanje kompanije "Drinks Ireland" pokazuje da je potrošnja alkohola u zemlji smanjila za oko 30 posto u posljednjih 20 godina, prenijela je Srna.

BBC navodi da je promjena ponašanja međugeneracijska, ali je izraženija kod mladih.

Kako se potrošnja alkohola smanjuje, raste sektor pub hrane, koji je s dva posto u 2019. porastao na 13,9 posto u 2023. godini širom Republike Irske i Sjeverne Irske, pri čemu su prošle godine gosti pubova na hranu potrošili 1,5 milijardi eura.

Britanski javni servis navodi da ljudi u Irskoj reagiraju na društvene faktore koji imaju utjecaj na kulturu pubova, kao na primjer to da mnogi rade od kuće i rjeđe odlaze na piće nakon posla s kolegama, tražeći različite načine druženja, naročito što troškovi života i dalje rastu.

Kopirati
Drag cursor here to close