Winter park

Ključni razlozi koji su privukli dijasporu da novogodišnje praznike slave u rodnom gradu

Šesti Novogodišnji zimski festival u Bihaću nudi bogate kulturno-zabavne sadržaje, kvalitetnu ugostiteljsku ponudu i dobru zabavu, što su bili ključni razlozi koji su privukli dijasporu da novogodišnje praznike slave u rodnom gradu.
Lifestyle / Zabava | 30. 12. 2022. u 08:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti Novogodišnji zimski festival – Winter park u Bihaću, čiji je organizator Turistička zajednica Grada Bihaća, nudi bogate kulturno-zabavne sadržaje, kvalitetnu ugostiteljsku ponudu i dobru zabavu, što su bili ključni razlozi koji su privukli dijasporu da novogodišnje praznike slave u rodnom gradu.  

''Uspjeli smo napraviti jedan kvalitetan turistički proizvod ali i proizvod za našu dijasporu, koja će se sada sigurno vraćati kući i ostajati duže nego što je to ranijih godina bio slučaj kada su dolazili na dan-dva kako bi vidjeli obitelj. To se promijenilo i Bihać je grad koji živi u prosincu i to je ono u čemu smo uspjeli'', ističe direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.

Foto: Fena / Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Grada Bihaća

Šator Winter parka je svake noći ispunjen do posljednjeg mjesta, gužva je i na klizalištu, a ugostitelji i hotelijeri ne kriju zadovoljstvo činjenicom da su im smještajni kapaciteti već popunjeni.

Prošle godine gošća središnjeg događaja proslave Nove godine bila je regionalno popularna pjevačica Džejla Ramović, a ove godine organizatori su pozvali jednako zvučno ime.

''Za novu godinu dolazi Tijana Dapčević i idemo u tom pravcu da Bihać stavimo na novogodišnju turističku mapu. Radimo onoliko koliko se možemo financijski pokriti. Ukoliko ovu priču proširimo i otvorimo nova turistička područja u gradu i sve to popratimo iluminacijom, adekvatnim nakitom i šetnicama, neupitno je da ćemo moći konkurirati za određene nagrade u konkurenciji mini adventskih festivala'', smatra Amidžić.

Sve to bi, ističe, doprinijelo dodatnoj promociji Bihaća i ostvarenju vizije da turizam u gradu na Uni može živjeti tijekom cijele godine.

Kopirati
Drag cursor here to close