Jay-Z, Snoop Dog, Ford Coppola…

Šire poslovno carstvo: Na redu je marihuana

Prema podacima uglednog financijskog magazina Forbes, Jay-Z je odnedavno postao šef strategije brenda u kompaniji Caliva iz Kalifornije, koja uzgaja i prodaje cvjetove kanabisa.
Lifestyle / Zabava | 19. 08. 2019. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazbenik Jay-Z, prvi reper koji je zaradio milijardu dolara, širi poslovno carstvo: nakon proizvodnje šampanjca, prodaje nekretnina i sportskog menadžmenta, iskoristio je iskustvo iz mladosti kad je bio diler i ušao u sve profitabilniji legalni biznis s marihuanom. Glazbenik i poduzetnik Shawn Jay-Z Carter (49), suprug Beyoncé Knowles (37), pokrenuo je novi poslovni pothvat - proizvodnju kanabisa.

Foto:Getty Images / Jay-Z

Prema podacima uglednog financijskog magazina Forbes, Jay-Z je odnedavno postao šef strategije brenda u kompaniji Caliva iz Kalifornije, koja uzgaja i prodaje cvjetove kanabisa, isparivače, losione i druge proizvode od marihuane, ne samo preko interneta nego i u 250 ljekarni diljem SAD-a. Osim što će biti zadužen za razvoj, Jay-Z će utjecati i na kadrovsku politiku tvrtke, pa je već najavio da će ona educirati i zapošljavati bivše zatvorenike kako bi im pomogao da se poslije odslužene kazne reintegriraju u društvo.

/ Joe Montana

''Sve što radim, želim napraviti kako treba i na najvišoj mogućoj razini, a u industriji kanabisa stručnost i etika Calive čini tu kompaniju najboljim partnerom za ovaj pothvat'', istaknuo je reper svoju motivaciju za suradnju s tvrtkom koja ima farmu i dva vlastita dućana, a među njezinim investitorima je i Joe Montana, legenda američkog nogometa.

Igrom sudbine ili zbog odavno prisutnog dobrog njuha za biznis ovaj je danas uspješni glazbenik u mladosti dilao drogu prije nego što je osnovao diskografsku kuću i objavio svoj debitantski album “Reasonable Doubt”. Kao glazbenik je zaradio milijune dolara, a još više su mu donijeli unosni poslovni pothvati: bavi se prodajom alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, ima udjele u tvrtkama poput Ubera i Tidala, bavi se sportskim me­nadžmentom...

/ Reper Snoop Dog

Jay-Z je samo jedna od zvijezda koje ulažu u brzo rastuću industriju kanabisa. Reper Snoop Dog (47), primjerice, poznaje sve aspekte proizvodnje, prodaje i upotrebe marihuane, a sve to naučio je i prije nego što je ona u nekim dijelovima Amerike legalizirana. Sad je na temelju iskustva pokrenuo liniju proizvoda od kanabisa, a pomaže i budućim poduzetnicima kao suosnivač tvrtke Casa Verde, koja im nudi početni kapital za osnivanje tvrtke.

Foto:Getty Images / Charlie Sheen

U biznis s marihuanom savršeno se uklopio i glumac Charlie Sheen (53) koji se već dugo hvali da “puši sam sebe” - jer je jedna vrsta marihuane nazvana po njemu. I on je pokrenuo liniju isparivača za kanabis, kojoj je dao ime Sheenius.

Foto:Sam jones / Francis Ford Coppola

Uspješni filmski redatelj Francis Ford Coppola koji već desetljećima u svojoj vinariji u dolini Napa proizvodi vrhunska vina, za 80. rođendan na tržište je plasirao i vrhunsku marihuanu. Organski je uzgojena na održiv i ekološki odgovoran način i baš poput finih vina - s kontroliranim geografskim porijeklom. Prodaje je pod etiketom The Grower’s Series by Francis Ford Coppola, u luksuznoj ambalaži u obliku vinske butelje.

U svakoj su boci tri grama cvijeta kanabisa i pribor za konzumaciju: staklena lulica, šibice i papirić za zamatanje cigareta.

Kopirati
Drag cursor here to close