Da ti se zgadi igrati

Novi Call of Duty stiže u studenom, hakeri već prodaju cheatove

Najavom Call of Duty: Vanguarda, obećan je i novi sustav koji bi napokon trebao stati na kraj varanju, no kao što smo mogli vidjeti u otvorenoj beti, trenutno još uvijek ništa od toga.
Lifestyle / Zabava | 25. 09. 2021. u 13:12 Bug.hr
Reveal Trailer | Call of Duty®: Vanguard

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorena beta Call of Duty: Vanguard nam je trebala dočarati sve draži koje ovaj nadolazeći FPS pruža u multiplayeru, no ispada da jedino što smo uspjeli doznati jest činjenica da će ga pratiti isti zao glas kao i CoD: Warzone, barem što se tiče varanja.

Varanje je u Warzoneu postala takva pošast da su mnogobrojni igrači i streameri jednostavno odustali od igranja i prebacili se na neke druge igre.

Video: CHEATERS ALREADY PLAYING VANGUARD IN OPEN BETA

Premda autori svako malo ponosno objave kako su ugasili desetke tisuća korisničkih računa, varalice jednostavno otvore nove i nastave svoju prljavu rabotu čime uništavaju zadovoljstvo igračima koji igraju pošteno, ali i nanose veliku štetu samoj igri.

Najavom Call of Duty: Vanguarda, obećan nam je i novi sustav koji bi napokon trebao stati na kraj varanju, no kao što smo mogli vidjeti u otvorenoj beti, trenutno još uvijek ništa od toga.

Kako prenosi portal Charlie Intel, hakeri su postali još bezobrazniji, pa osim wallhackova, auto aima i kojekakvih drugih stvari, u otvorenoj beti su mogli trenutno okončati partije.

Svoje iskustvo s varalicama je na Twitteru prenio streamer EasyStomps koji je imao nesreću naći se u partiji s cheaterom naoružanim wallhackom, a ga je prozvao zbog varanja isti mu je rekao: "Man you guys are terrible at this game, holy s**t, uh oh, alright, ending the game, oops, whoops". I partija je završila.

Problem je navodno u dijelu enginea koji se vrlo malo mijenjao tijekom godina i hakeri sve lakše i brže stvaraju cheatove za nova izdanja ovog serijala.

Video: There Are Already Hackers In Vanguard

Kako je za Waypoint izjavio anonimni izvor povezan s industrijom igara, otvorena beta je za autore cheatova bila odlična reklama jer su praktički od samog starta mogli uzimate slike zaslona i snimati video zapise o učinkovitosti svojih proizvoda, te na taj način vabiti igrače da ih od njih kupe.

Dapače, reklamiraju ih kao doživotne, no to ne znači da će nakon izlaska Vanguarda uistinu i raditi.

Naime, iako je u beti još uvijek bio aktivan stari sustav zaštite, nadamo se da će Activision, koji se na nove metode varanja nije oglasio, održati obećanje i paralelno s igrom objaviti novi sustav zaštite koji će biti primijenjen i na Warzone obzirom da će sadržaji iz novog poglavlja biti integrirani u ovaj besplatni battle royale.

Call of Duty: Vanguard je zakazan za 5.studeni kada će masa igrača odlučiti hoće li ga igrati ili pričekati dok se problemi s varalicama ne riješe.

Kopirati
Drag cursor here to close