Boris Becker

Njemačka teniska legenda prodala lažni reket na aukciji

Naknadno je utvrđeno kako je Becker u emisiju donio drugi reket. Naime, on je svoj zadnji meč u karijeri igrao reketom marke Puma, a u emisiju je donio primjerak marke Estusa.
Lifestyle / Zabava | 30. 12. 2017. u 00:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka teniska legenda Boris Becker nakon osobnoga bankrota pokušava na sve načine doći do novca kako bi nastavio živjeti na visokoj nozi, na što se godinama navikao i ''navukao''.

Poznat po svom rastrošnom i uglavnom neodgovornom životu ''pjegavog dječaka koji je šokirao Wimbledon", Becker u novije vrijeme sudjeluje u svim mogućim događajima koji su spremni nešto platiti na račun njegova osobnog brenda.

Međutim, na nedavnoj televizijskoj aukciji „Bares für Rares“ (gotovina za rijetkost), javnog emitera ZDF, Becker je prodao lažni teniski reket za 10 tisuća eura.

Trebao je to biti reket (a tako je u emisiji službeno i objavljeno) kojim je Becker posljednji put igrao u Wimbledonu. Bio je to njegov meč protiv Pata Raftera na turniru iz 1999. godine, u četvrtom kolu. Taj meč je Boris Becker izgubio i time službeno okončao svoju karijeru. Naravno, zadržao je teniski reket kojim je igrao zadnje poene.

Reket je u emisiji ZDF-a za 10.000 eura otkupio trgovac antikvitetima Julian Schmitz-Avila.

Međutim, naknadno je utvrđeno kako je Becker u emisiju donio drugi reket. Naime, on je svoj zadnji meč u karijeri igrao reketom marke Puma, a u emisiju je donio primjerak marke Estusa.

Ta dva reketa izgledaju slično, ali se ipak radi o različitim stvarima, posebice kad se radi o povijesnoj vrijednosti Beckerova reketa iz zadnjeg odigranog meča.

Kako navodi „Bild“, producentska kuća je priopćila kako je ''nažalost prilično jasno da u našoj emisiji nije prodan reket koji je obećan i o kojemu se u programu govorilo''.

Cijela se priča u emisiji temeljila na specijalnoj ediciji reketa koje je lansirala Puma, "Championship Limited Edition", a jedan od njih bio je i onaj Beckerov. Taj 18 godina star sportski rekvizit ostvario je navedenu cijenu od deset tisuća, ali stvar je otišla u krivome smjeru.

Beckerov odvjetnik Christian Moser kazao je za Bild kako je uistinu previdom došlo do zamjene reketa, jer su apsolutno identične izradbe. U međuvremenu je trgovcu koji ga je kupio predan originalni reket, kaže odvjetnik.

Becker se stoga obvezao da će dobivenu svotu uplatiti u korist dječje humanitarne organizacije „Ein Herz für Kinder“, kako bi na neki način smanjio nastalu štetu vlastitome ugledu.

Međutim, iz ove humanitarne organizacije su poručili kako im novac nije uplaćen. Odvjetnik Moser to objašnjava činjenicom da je "Bild", koji stoji iza „Ein Herz für Kinder“, negativno pisao o njegovu klijentu Borisu Beckeru.

Moglo bi to značiti da je 10.000 eura dobila neka druga dječja organizacija, ali do sada ni jedna nije to potvrdila.

 

Kopirati
Drag cursor here to close