Započele prijave

Neum: Očekuje se preko 150 natjecatelja na ovogodišnjem Lignjolov kupu

Najbolji natjecatelji će biti nagrađeni bogatim nagradama i ponijeti laskave titule "Lignjolov kupa 2022." koji je ove godine humanitarnog karaktera.
Lifestyle / Zabava | 20. 10. 2022. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Lignjolov kup'' bit će i ove godine održan u Neumu, i to 2. i 3. prosinca, a organizatori očekuju više od 150 učesnika iz BiH i susjednih zemlja.

''Službene prijave za natjecanje na Lignjolov kup 2022 su otvorene 15. listopada, a natjecanje će se ove godine održati u tri kategorije, Najbolji natjecatelji mogu osvojiti bogate nagrade i laskave našega natjecanja koje već postaje tradicija'', dodaju organizatori.

Prošle godine ovo natjecanje održano je prvi put, a okupilo je 145 natjecatelja u dvije kategorije - "lov sa barke" i "kraljevska disciplina lov sa obale". Očekuje se kako će ove godine broj natjecatelja biti veći od 150.

"Ove godine smo pripremili i 'Family Squid Game' koji će se održavati prvog dana Lignjolov kupa, a u pitanju je lov sa obale za naše mališane i njihove roditelje. Cilj ove akcije je upoznati djecu s tehnikama ove kraljevske i sportske discipline, te će svim mališanima biti uručeni prigodni pokloni", navode organizatori.

Dodaju kako za ovu kategorije nema kotizacije te pozivaju djecu i njihove roditelje da se pridruže u što većem broju.

Središnji i glavi događaj Lignjolov kupa najavljen je za 3. prosinca, a organizatori poručuju da su za taj dan pripremili mnoštva iznenađenja i nagrada.

Prema propozicijama natjecanja u kategoriji "Lov sa barke" su moguća minimalno dva i maksimalno četiri člana ekipe, te se lovi tradicionalnim metodama - skosavice , peškafondo, svjetlo, feral, panula. Ne dozvoljava se korištenje fish findera i raznolikih čuda tehnike te će prije isplovljavanja biti pregledane sve barke, navode organizatori.

"Voditelji ekipa su dužni imati dozvolu za upravljanje brodicom i registraciju same brodice, a tijekom natjecanja razmak između brodica mora biti minimalno 10 metara. Svako spajanje brodica ili pristajanje na obalu u vrijeme natjecnja vodi u diskvalifikaciju ekipe, osim ako nije ugrožena sigurnost samih sudionika'', pojasnili su organizatori.

Lignjolov je ograničen na Neumski zaljev i u bodovanje ulaze lignje i sipe, a kotizacija po ekipi iznosi 100 KM. Kraljevska disciplina lov sa obale je pojedinačno natjecanje u lovu sa štapom i lovu iz ruke.

Zona lova će ove godine biti podijeljena na 3 dijela, radi regularnosti samog natjecanja jer se očekuje dolazak velikog broja sudionika.

Prva zona će biti svjetionik hotela Neum - plaža hotela Stella, a druga zona je plaža hotela Zenit - Surdup1, dok je treća zona Surdup 2.

Prilikom preuzimanja broja i vrećica natjecatelji će izvući svoju zonu lova, pa će im njihova sreća odrediti i mjesto natjecanja. Prema pravilima, organizatori podsjećaju, da je minimalni razmak između natjecatelja 10 metara i da svako dijeljenje ulova je automatska diskvalifikacija.

Naglašavaju da u bodovanje ulaze lignje i sipe, a kotizacija je 30 KM.

Organizatori navode kako se već prijavio veliki broj sudionika i očekuje se uzbudljivo natjecanje do samoga kraja.

Najbolji natjecatelji će biti nagrađeni bogatim nagradama i ponijeti laskave titule "Lignjolov kupa 2022." koji je ove godine humanitarnog karaktera.

Kopirati
Drag cursor here to close