140 natjecatelja

Konačno će se riješiti dilema: Bira se najbolji neumski lignjolovac

U dvije discipline, pojedinačnom lovu sa obale i ekipnom lovu iz barke, u subotu, 4.12. okušat će se 140 lignjolovaca i zaljubljenika u ribolov iz cijele BiH i susjedne Hrvatske.
Lifestyle / Flash | 29. 11. 2021. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalna rasprava o tome tko je najbolji neumski lignjolovac pretvorila se u veliko natjecanje u lignjolovu s međunarodnim karakterom.

U dvije discipline, pojedinačnom lovu sa obale i ekipnom lovu iz barke, u subotu, 4.12. okušat će se 140 lignjolovaca i zaljubljenika u ribolov iz cijele BiH i susjedne Hrvatske.

Okupljanje natjecatelja i publike je u subotu u 15 sati ispred Hotela Sunce, lov traje do 19 sati kada će organizatori pristupiti vaganju i proglašenju pobjednika. Zanimljivost i autentičnost ovoga natjecanja prepoznali su i brojni sponzori pa su za prva tri mjesta u obje discipline predviđene bogate nagrade.

Pobjednik je onaj koji osvoji najviše bodova a boduje se po sistemu 1 gram- 1 bod. U slučaju istog broja bodova, pobjednik je onaj koji na isti broj bodova ima manje ulovljenih komada.

Dopušteni alati u ekipnom natjecanju su skošavice, peškafondo, panula i svijeća.

Pojedinačno s obale natjecatelji mogu koristiti štap ili loviti iz ruke a osim liganja bodovi se dobivaju i za ulovljene sipe. Uz nagradu za prva tri mjesta osigurane su nagrade za najveću i najmanju ulovljenu lignju.

Među natjecateljima u lovu sa obale je i zaljubljenik u Neum, nogometna legenda Predrag Pašić Paja, strastveni ribolovac i kako organizatori kažu ambasador ovoga natjecanja.

Nakon proglašenja pobjednika sve posjetitelje očekuje pučka fešta uz spremanje ulova od svježih divljih liganja te ostalih morskih delicija.

Organizatori iz Hrvatskog ronilačkog kluba Neum nadaju se velikom odazivu publike na ovo jedinstveno natjecanje koje će uz kompetitivni imati i ekološki i humanitarni karakter jer će sva prikupljena sredstva biti uplaćena u humanitarne svrhe a osim toga, konačno će se riješiti dilema, tko je najbolji lignjolovac na neumskom području.

Kopirati
Drag cursor here to close