Njami

Trik Jamieja Olivera za savršene pržene lignje

Britanski chef ne reže lignje na kolutiće
Lifestyle / Hrana | 24. 07. 2020. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu već nekoliko godina dijeli savjete za idealnu pripremu omiljenih jela. Među njima je i rado viđen favorit na brojnim stolovima – pržene lignje.

Britanski chef ne reže lignje na kolutiće. Naprotiv, unutrašnju stranu očišćene lignje nježno će zarezati tupim nožem, a potom uvaljati u brašno koje je “začinio” sa solju, paprom, origanom te mljevenim sjemenkama komorača.

Svaki komad lignje će prekriti ovom mješavinom te otresti višak brašna.

Duboki lonac napunit će biljnim uljem i čekati da isto dosegne temperaturu od 170 Celzijevih stupnjeva. Ako nemate termometar, Jamie Oliver predlaže da u ulje bacite tanku krišku krumpira. U trenutku kad će zlatno smeđi krumpir isplivati na površinu lonca – ulje će biti spremno za prženje, prenosi Punkufer.hr

U ulje prvo stavlja krakove koje se peku otprilike 90 sekundi, dok će ostatak lignji staviti u ulje na otprilike polovicu toga vremena jer je njima potrebno manje za termičku obradu. Zlatnosmeđe komade lignji izvadit će iz ulja te staviti na papir za upijanje masnoće, a potom će one veće komade narezati na kolutiće. Prženje lignje će poslužiti s majonezom koju je začinio s čili papričicama.


Kako Jamie Olvier peče savršeno hrskave, a sočne lignje, pogledajte u YouTube videu.

Kopirati
Drag cursor here to close