Za kolekcionare

Na dražbi uskoro više od 900 predmeta Claptona, Presleya, Madonne i Cobaina

Najviša se cijena očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erica Claptona, a na njoj je svirao uživo na koncertu u Londonu godine 1970.
Lifestyle / Zabava | 16. 11. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 900 predmeta koji su pripadali nekima od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda, među kojima su Eric Clapton, Elvis Presley, Madonna, Michael Jackson i Kurt Cobain, ovaj će tjedan biti ponuđeni na dražbi u New Yorku.

Najviša se cijena očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erica Claptona, a na njoj je svirao uživo na koncertu u Londonu godine 1970.

Njegova Martin gitara na dražbi bi mogla postići cijenu od 300.000 do 500.000 dolara, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions.

Licitacija za gitaru i ostale predmete održat će se u petak i subotu u Hard Rock Cafeu u New Yorku i online, javlja Hina.

Gitara na kojoj je svirao Presley, a poklonio ju je Normanu Taurogu, redatelju brojnih filmova u kojima je pjevač glumio, mogla bi postići cijenu od 90.000 dolara.

Na aukciji će biti ponuđeno i odijelo koje je nosila Madonna u filmu "Evita", a vrijednost mu je procijenjena na 12.000 dolara.

Među ostalim predmetima na dražbi će se naći i haljine Amy Winehouse i katy Perry te nekoliko predmeta koji su pripadali članovima rock benda Nirvane i Kurtu Cobainu.

"Imamo vrlo rijetku Cobainovu fotografiju iz tinejdžerskih dana i ulaznice za koncerte Nirvane. Bilo što od Kurta Cobaina vrlo je traženo", rekao je Nolan.

Kopirati
Drag cursor here to close