Havana

Može i to: Bicikl od bambusa

Bicikli koje proizvodi turistička agencija "Velo Cuba" već se mogu vidjeti u zoološkom vrtu i duž obale.
Lifestyle / Zabava | 03. 08. 2023. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turisti u glavnom gradu Kube Havani, pored klasičnih vidova prijevoza, počeli su koristiti i ekološke bicikle od bambusa, proizvedene u okviru programa koji financira veleposlanstvo nizozemske u toj zemlji.

Bicikli koje proizvodi turistička agencija "Velo Cuba" već se mogu vidjeti u zoološkom vrtu i duž obale.

Osnivač agencije Nayvis Diaz objašnjava da na Kubi postoji 28 vrsta bambusa, od kojih se dvije ili tri koriste za proizvodnju bicikala, prenosi Reuters.

Naveo je da se agencija udružila s volonterima koji pomažu zajednici gluhih kako bi obučili stanovnike da prave i popravljaju bicikle od bambusa.

Diaz kaže da će se neki od onih koji pohađaju tečaj moći zaposliti u prodavaonici bicikala ili da otvore vlastita mala poduzeća.

Prijevoz i stalno zaposlenje su kronična pitanja na Kubi, gdje je ekonomija bila teško pogođena pandemijom korona virusa.

Kuba naglašava da sankcije Sjedinjenih Država iz doba hladnog rata koče njezin ekonomski rast, kao i da je embargo doveo do nestašice uvoznih automobila, pa se stanovnici oslanjaju na desetljećima stare modele iz Kine, koji su počeli stizati 1990-ih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close