Veliko finale

Mostarac Anid Čušić pobjednik glazbenog showa ''Zvezde Granda''

Mladom pjevaču je Jelena Karleuša uručila pobjedničku statuu, a predstavnik kompanije "Auto Čačak” uručio mu ključeve automobila "Škoda Rapid".
Lifestyle / Zabava | 15. 06. 2018. u 02:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U spektakularnoj finalnoj večeri 12. sezone "Zvezda Granda" u Beogradu po odluci stručnog žirija i SMS glasova publike pobijedio je Anid Ćušić iz Mostara.

Zbrajanjem glasova na ljestvici odlučeno je da je on apsolutni pobjednik.

Mladom pjevaču je Jelena Karleuša uručila pobjedničku statuu, a predstavnik kompanije "Auto Čačak” uručio mu ključeve automobila "Škoda Rapid". Pored toga on je osvojio pjesmu i spot od “Grand produkcije”.

"Javno bih se zahvalio svojim roditeljima, Mariji Šerifović i Jeleni Karleuši kao i svim članovima žirija i publici", rekao je Anid i dodao da mu je posebna čast što će pjevati na koncertu Marije Šerifović u Sarajevu.

Anid Ćušić miljenik je djevojčica koje prate ovogodišnje "Zvezde Granda", o čemu govori velika popularnost 20-godišnjeg mladića iz Mostara na društvenim mrežama.

Osim Instagrama i Facebooka, Anid može da se pohvali i velikim brojem pregleda na obradama popularnih pjesama na svom YouTube kanalu, gde je moguće pronaći preko 80 video covera.

I pored mladih godina, Ćušić pokazuje ozbiljnu posvećenost glazbi, te tako iza sebe ima završenu osnovnu i srednju glazbenu školu, na odsjeku za glasovir i harmoniku.

Iako je u ovoj sezoni bez problema došao do finala, Anid je neslavno prošao u ranijim pokušajima da se probije u istom natjecanju. Konstantni nastupi širom Bosne i Hercegovine, sa bendom u kom je ranije svirao klavijature, a sada je samo glavni vokal, očigledno su urodili plodom, tako da je Ćušić znatno napredovao kada je o pjevanju riječ u protekle dvije godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close