Koncert koji ne smijete propustiti

Kultur Shock u Stocu!

Bend Kultur Shock otvoriti će peto izdanje Festivala Iskre budućnosti by BH Telecom!
Lifestyle / Zabava | 13. 07. 2022. u 11:37 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 25-te godišnjice postojanja, bend Kultur Shock tokom svoje slavljeničke turneje obilazi gradove po Americi i Europi. Nezaobilazna destinacija na njihovom putu je i Bosna i Hercegovina, u kojoj će održati samo dva koncerta. Jedan od njih je u Stocu - otvorit će peto izdanje Festivala Iskre budućnosti by BH Telecom!

S više od 1000 koncerata i festivala širom svijeta Kultur Shock ove godine obilježava 25 godina neprekidnog rada. Višestruka svjetska atrakcija iz Seattlea pod vodstvom sarajevskog umjetnika Srđana Gine Jevđevića, predstavlja jedinstveni muzički izričaj za koju je i Jello Biafra oduševljeno izjavio da zvuči onako kako bi punk rock trebao zvučati.

Da bi ih se pobliže dočaralo publici, mnogi ih pokušavaju uspoređivati s Gogol Bordellom, System of a Downom, Dubiozom Kolektiv, Manu Chaom, The Poguesima ili pak s Band of Four. Ipak treba biti objektivan i reći da su oni stvorili svoj vlastiti stil koji je teško usporediv s bilo kojim bendom.

U kontinuiranom eksperimentu Kultur Shock spaja balkanske narodne melodije s punkom i metalom u tzv. gypsy punk, jedinstven upravo zbog tog posebnog balkanskog štiha koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Stolac dolaze spremni da ”kulturno šokiraju” domaću, regionalnu i stranu publiku, na lokaciji kultne Gradske kafane u Stocu u četvrtak, 14. srpnja.

Početak koncerta zakazan je za 21 sat. Inače, ulaznice za sve dane Festivala dostupne su po simboličnoj cijeni od 50 KM u sistemu kupikartu.ba. Moguće je kupiti i pojedinačne ulaznice za Kultur Shock na kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 15 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close