Sporna lokacija?

Gradonačelnik o dočeku Nove godine: U Mostaru uvijek netko ima nešto protiv

''Moj motiv glavni da imamo veliku zvijezdu je jer očekujemo 100.000 gostiju, što je veliki izazov, i sigurnosni, i organizacijski'', rekao je Mario Kordić.
Lifestyle / Zabava | 16. 10. 2023. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar je primjer svima drugima, ali imamo problem kao da želimo biti drugačiji od drugih, a tako je i za organizaciju dočeka Nove godine'', rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić gostujući u live podcastu portala Bljesak.info.

''Gradonačelnik nije u svakoj temi od starta, naravno da prati sve, i ove godine imamo organizacijski tim za doček Nove godine. Ljudi, slavimo novu godinu, ne pravimo ništa svemirsko. Tu su ljudi iz struke - osiguranje, turizam, komunala... Tu radimo brainstorming - šta bi napravili i kako'', pojasnio je za početak Kordić.

''Činjenica je da smo poseban grad, da nemamo trg, utoliko je izazov veći organizirati. Moj motiv glavni da imamo veliku zvijezdu je jer očekujemo 100.000 gostiju, što je veliki izazov, i sigurnosni, i organizacijski. Ne želimo uništiti ono što smo imali zadnje tri godine - Advente i dočeke. Sada pravimo veliki događaj, i Joksimović je bio najbolja opcija za nas, u čemu se složio cijeli tim'', naveo je.

Kazao je da je bilo i oprečnih mišljenja.

''Neki su mislili da je to prevelika zvijezda, ali nakon mora sastanaka se izburstrilo da je on prava osoba. Imali smo prijedlog 3-4 lokacije. Pričali smo i sa policijom, i de facto, zbog činjenice da nemamo adekvatan trg, a da želimo pričati priču Adventa kao integracijskog događaja na koji dolaze svi ljudi, htjeli smo da to bude u centralnom dijelu i izabrana je lokacija koja je izabrana. Naravno, u Mostaru uvijek ima netko nešto protiv. Ja sam danas imao sastanak nevezan uz organizaciju Nove godine, ali sam dobio par informacija, zamolbi, zamjerki, da to možda nije najbolja lokacija u kontekstu događanja zadnjih par mjeseci oko HNK'', iskreno je rekao Kordić.

''Ideja je fine stvari, događaja koji će nas skupiti, da dodatno shvatimo da živimo zajedno, a ne da ga počnemo graditi u ovom momentu na platformi svađa oko lokacija'', jasno je rekao Kordić.

Podsjetimo, nakon objave informacije o lokalitetu održavanja dočeka, odmah su stigle reakcije političara.

Vijećnik Adil Šuta na svom Facebook profilu objavio je da doček ''neće biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema".

"To smo jasno danas tražili od gradonačelnika i tako će i biti'', napisao je Šuta. 

Informaciju je komentirao i Sanel Kajan, zastupnik u Parlamentu FBiH navodeći kako se ''potvrdila kapitulacija tzv. bošnjačkih predstavnika u Mostaru'' te je dodao da gradonačelnik i njegova stranka ''ponovno pokazuju mišiće i tko je gazda u Mostaru''.

Kopirati
Drag cursor here to close