Budi svoj!

Kako je Zoster isprašio Beograd

Ističe se kako je Zoster u Beogradu pokazao svu šarolikost i obimnost svojih sviračkih i tekstualnih ideja koje se kreću od regge-muzike pa sve, do pankerskog i tvrdog rok zvuka.
Lifestyle / Zabava | 21. 05. 2018. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zabavno, znojavo, duhovito, ironično, moćno i opuštajuće. Tako je bilo na ovom nastupu mostarske grupe Zoster, koju je nemoguće smjestiti u bilo koji muzički okvir'', stoji u osvrtu portala Balkanrock na koncert mostarske grupe Zoster, koji je održan 19. svibnja u Beogradu.

Ističe se kako je Zoster u Beogradu pokazao svu šarolikost i obimnost svojih sviračkih i tekstualnih ideja koje se kreću od regge-muzike pa sve, do pankerskog i tvrdog rok zvuka.

''Ovo je bio jedan od onih nastupa kada nema takozvanog zagrijavanja publike nekom predgrupom ili gdje će bend laganim uvodom pripremati prisutne za svoje hitične pjesme. Ovdje se odmah prešlo na stvar pjesmom 'Sve čega nema' koju je publika prepoznala po prvom tonu i zajedno s bendom pjevala njenu melodiju. Tunelski prostor kluba odzvanjao je poput prepunog stadiona, a i sama pjesma je dobila gotovo navijački karakter. 'Gavrilo' i 'Policija' također s oduševljenjem bivaju dočekane od strane gusto zbijene publike'', navodi se u osvrtu.

Ističe se kako je zanimljivo na koji način Zoster uspijeva potpuno doprijeti do zdrave i prave publike.

'Nije bilo onih koji su mrzovoljno stajali, već su svi oduševljeni time što konačno gledaju ovaj bend, potpuno iskoristili vrijeme i ono malo prostora što im je dato, jer kako kaže sljedeća pjesma njihov je prostor, a tvoje je vreme. 'Sve u svoje vreme' se pokazala kao veoma zabavna pjesma za igru, a svi su mahnito pratili njezin gotovo rejverski tempo i groove. 'Imači kada', jedna od omiljenih pjesama u kojoj se većina nas neminovno pronalazi. Ironija kroz koju je ova pjesma provučena nosi neku gotovo dječju iskrenost i pomirenje. Mario kroz tekstove uvijek uspjeva da provuče puno nihilističinih misli, a da one apsolutno ne zvuče depresivno kada se provuku kroz muziku, nego samo bivaju priznanje ili nekakvo upozorenje. Ova pjesma je idealan primjer njegovog nekome možda banalnog pisanja, ali svakako nečega specifičnog i nečega čega bi valjalo da postoji više na našoj sceni. Nula pretencioznosti, a tona iskrenosti'', navodi se u osvrtu na beogradski koncert.

Kopirati
Drag cursor here to close