Nezaboravan način

Isplaniraj nezaboravan ljetni vikend uz Mostar Summer Fest

Kako god odlučiš provesti dane od četvrtka, 27.6. do subote, 29.6.2024. godine, jedno je sigurno – o večerima se ne trebaš brinuti.
Lifestyle / Zabava | 29. 05. 2024. u 11:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miriše li i tebi u zraku sve na ljeto? Sunce te mami na otvoreno i potiče na kreiranje planova za najtoplije godišnje doba? Prvi ljetni vikend provedi na nezaboravan način i od 27.6. do 29.6. godine omiljeno muzičko iskustvo Mostar Summer Festa nadopuni fenomenalnom gastronomskom, turističkom i prirodnom ponudom Hercegovine.

Netaknuta priroda kao lijek nakon neprospavane noći pune zabave

Pitaš se kako provesti dane prije odlične zabave na Mostar Summer Festu? Ako voliš istraživati i otkrivati oaze mira i prirodne ljepote, na udaljenosti od samo 30, 40 minuta od Mostara možeš pronaći lokacije savršene za bijeg od gradske vreve. Slapovi Kravica ili Koćuša ostavit će te bez daha, na Gorancima ćeš udahnuti punim plućima čist zrak, a rijeka Trebižat će ti na svojim kupalištima pružiti osvježenje nakon užarene festivalske večeri. Ako se, pak, ne želiš udaljiti od Mostara, kava uz Neretvu s pogledom na Stari most je rješenje za tebe. Provjereno djeluje bolje od tableta protiv glavobolje.

Adrenalinska injekcija za cjelodnevnu zabavu

Hercegovina je raj za one koji traže outdoor aktivnosti. Kanu safari je idealan su za sve one koji vole kombinaciju uživanja u netaknutoj prirodi, cjelodnevnog druženja s prijateljima i fenomenalne adrenalinske zabave. Kanuing možeš isprobati uz podršku tima Adventure Trebižat na samo 40 minuta udaljenosti od Mostara. Ako si ljubitelj biciklizma, jednostavnim rutama možeš otkriti povijesnu Ćirinu prugu, a savjete možeš potražiti od ekipe iz HercegovinaBike. Nezahtjevne planinarske staze u okolici Mostara mogu biti savršen dnevni trening nakon cijele noći plesa i zabave, a neke od preporuka možeš dobiti na stranicama HPD Prenj 1993. Vožnju quadom možeš iskušati na Gorancima, penjanje po stijenama u Blagaju, a skywalk i zip line na Fortici, sve na manje od 20 minuta udaljenosti od središta grada.

Povijesne i kulturne znamenitosti u fokusu turističkih obilazaka

Ne postoji osoba koja boravi u Mostaru, a ne prošeta Starim gradom. Stari Most prepoznatljiv je znak grada, ali uz njega se mogu pronaći i druge znamenitosti. Posjeti vjerskim objektima, muzejima i galerijama samo su jedan od načina kako provesti vrijeme u Mostaru. The Hub of Fine Arts jedinstveni je umjetnički prostor u Mostaru koji skriva djela velikih umjetnika 20. stoljeća: Degasa, Modiglianija, Matissea. Mostar je i galerija na otvorenom: stotine jedinstvenih murala i grafita razbacano je gradom kao rezultat Street Arts Festivala. Tvrđave i kule u okolici grada mogu biti tvoje adrese za dnevne izlete, a blagajska Tekija i kula Herceg Stjepana Kosače ili Počitelj mogu biti neki od prvih izbora.

Za jednostavno, pristupačno i sveobuhvatno putovanje kroz očaravajući Mostar satkan od povijesti i kulture preporučujemo Mostar City Pass, turističku karticu koja nudi brojne pogodnosti posjetiteljima za obilazak kulturnih sadržaja i znamenitosti.

Gastronomski užitak za sva nepca

Autohtona hercegovačka kuhinja će zasigurno oduševiti i najveće gurmane. Uske ulice Starog grada kriju male restorančiće s domaćom kuhinjom iz kojih se puše mirisi dolme, japraka i sataraša. Tradicionalna kuhinja sadrži i ribu, a biser tog jelovnika je jegulja. Hercegovina je vinska regija pa uz ručak kušaj neka od najboljih hercegovačkih vina, odvaži se kušati blatinu, žilavku ili, u posljednje vrijeme, sve popularniji trnjak.

Raznolikost ponude smještaja za svačiji džep

Ostalo je još da smisliš gdje spavati? Možeš pronaći bezbroj opcija – od hostela, preko apartmana pa sve do hotela. Raspon cijena počinje s nešto više od 30 EUR po noći pa na vrijeme rezerviraj svoj smještaj. Imaj na umu da se Mostar Summer Fest održava u samom centru grada na SC Kantarevac pa nećeš imati problema s prijevozom.

Kako god odlučiš provesti dane od četvrtka, 27.6. do subote, 29.6.2024. godine, jedno je sigurno – o večerima se ne trebaš brinuti. Mostar Summer Fest je svojim lineup-om osigurao tri noći plesa i zabave pa požuri po svoje ulaznice.

Sve informacije o festivalu pratite na službenoj stranici, te Facebook i Instagram kanalima festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close