Stečaj i bivša ljubav

Halid Muslimović državi dužan 325.000 KM a ljubavnici 67 tisuća eura

Lifestyle / Zabava | 01. 12. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružni  sud u Prijedoru okončao je stеčaj u diskografskoj kući “Halix Records”. Kroz poslove koje je vodio njen vlasnik, pjevač Halid Muslimović, država i povjeritelji su ostali “zakinuti” za 325.814 maraka, objavio je portal Capital.

Naime, stečaj je pokrenut u svibnju ove godine, a veoma brzo je okončan jer poduzeće nije imalo imovinu koja bi se mogla unovčiti.

  / Halid Muslimović

''Povjeritelji nisu bili zainteresirani da uplate predujam za vođenje stečajnog postupka, a bez novca nema uvjeta da se on vodi, pa je zaključen'', rekao je za Capital stečajni upravnik Milorad Balaban.

Inače, prije nego što će Muslimović podnijeti zahtjev za stečaj, s diskografske kuće na najbližu rodbinu je prebacio hotel u Prijedoru.

Balaban je predlagao povjeriteljima da se pokrene parnični postupak kako bi se poništio prijepis, ali ni za taj prijedlog nije bilo podrške.

Prema podacima iz suda, najveći povjeritelji su bili Porezna uprava Republike Srpske, Uprava za neizravno oporezivanje BiH i „Elektrokrajina“ Banja Luka.

U sudu podsjećaju da je Zakonom o stečaju propisano da ako se ispostavi da stečajna masa nije dovoljna za pokriće troškova stečajnog postupka, stečajni sudac ga mora zaključiti.

U diskografskoj kući “Halix Recorords” Muslimović je snimao svoje pjesme i surađivao s manje poznatim pjevačima, piše Capital navodeći kako su računi godinama bili blokirani, a najbolje je poslovala 2016. godine kada je prijavljena dobit od 1,3 milijuna maraka.

Uz ovu presudu,  Muslimović je izgubio bitku na sudu protiv bivše ljubavnice Sonje Bašić prema kojoj je dužan svojoj bivšoj ljubavnici isplatiti dug od 67 tisuća eura.

Sud je donio presudu 19. studenog 2020. te naložio da je pjevač dužan taj iznos uplatiti bivšoj koja mu je slala velike svote novca putem aplikacije za prijenos novaca, a u pitanju je oko 100 tisuća eura.

Unatoč svemu, Muslimović je najavio je koncert koji priprema u Banja Luci povodom proslave 40 godina karijere.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close