Umro maser pa dokaza nema

Glumac Kevin Spacey izbjegao sudski progon za seksualni napad

Glasnogovornik okružnog tužiteljstva izjavio je kako navodi o seksualnom napadu ne mogu biti dokazani bez sudjelovanja žrtve. Zbog toga se ovaj slučaj odbacuje.
Lifestyle / Zabava | 30. 10. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP Photo / dpa / Glumac Kevin Spacey 

Glumac Kevin Spacey neće biti sudski proganjan za seksualni napad jer je čovjek koji ga je za to optužio iznenada umro. Odluka je to koju je ovog tjedna objavio ured okružnog tužitelja u Los Angelesu.

Tužitelj je bio maser koji je tvrdio kako ga je Spacey prisilio da dira njegove genitalije tijekom masiranja u Spaceyevoj kući u Malibuu u listopadu 2016. godine. Izvor blizak magazinu Variety izjavio je kako je tužitelj umro od raka.

Glasnogovornik okružnog tužiteljstva izjavio je kako navodi o seksualnom napadu ne mogu biti dokazani bez sudjelovanja žrtve. Zbog toga se ovaj slučaj odbacuje.

To nije jedini potencijalni slučaj koji se vodi ili se vodio protiv Spaceya, a koji su pokrenuti u trenutku kada je osnažio „MeToo“ pokret.

U srpnju je, nakon istrage, odbačena prijava protiv Spaceya podignuta zbog diranja 18-godišnjeg konobara Williama Littlea u baru u Nantucketu 2016. godine.

Tužitelji su odbacili slučaj nakon što je svjedok odbio svjedočiti na sudu. Godinu dana ranije, tužiteljstvo je u Los Angelesu odbilo optužbe protiv Spaceya zbog incidenta iz 1992. godine zato jer je slučaj završio u zastari.

Osim u Los Angelesu, protiv Spaceya su zbog seksualnog zlostavljanja podignute prijave i u Londonu, odnose se na razdoblje između 1996. i 2013. godine, ali još nema vijesti o tome hoće li britansko tužiteljstvo protiv njega podići optužnicu.

Spacey je od 2003. do 2015. godine bio umjetnički rukovoditelj londonskog "Old Vic Theatrea", a navodno iz tog razdoblja postoji više od dvadeset prijava muškaraca koje je glumac seksualno zlostavljao.

Video: Top 10 Kevin Spacey Performances
Kopirati
Drag cursor here to close