E. T. go home...

Gdje je i kako danas izgleda dječak Elliott iz slavnog Spielbergova filma?

Nakon što je kao dječak spasio E.T.-ja od vladinih službenika s lošim namjerama, Henry Thomas se jedno vrijeme izgubio iz žiže interesa ljubitelja filma, što nije nikakvo čudo za djecu koja se pojave u nekom filmu.
Lifestyle / Zabava | 26. 09. 2019. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Henry Thomas pojavio je 1982. godine u Spielbergovu filmu "E.T." kao desetogodišnji Elliott koji se na posebno dirljiv način sprijateljio s vanzemaljcem, zalutalim na naš planet.

Danas je Thomasu 48 godina, iza sebe ima tri braka i troje djece i u glumačkome smislu ponovno doživljava zvjezdane trenutke.

Nakon što je kao dječak spasio E.T.-ja od vladinih službenika s lošim namjerama, Henry Thomas se jedno vrijeme izgubio iz žiže interesa ljubitelja filma, što nije nikakvo čudo za djecu koja se pojave u nekom filmu.

Iako je oko ovog teksaškog glumca duže vladala relativna tišina, ne može se kazati da nije igrao u filmovima li serijama koje su imale uspjeha.

Primjerice, igrao je mladog Normana Batesa „Psycho IV – The Beginning“ (1990.), a zapaženu ulogu odigrao je u filmu "Legenda o jeseni" (1995.), gdje su glavne uloge imali Brad Pitt i Anthony Hopkins, a sjajnoj glumačkoj ekipi u filmu pridružili su se i Aidan Quinn te Julia Ormond. Henry Thomas je igrao Samuela Ludlowa, jednog od trojice braće.

Igrao je i u seriji Prijevara ("Betrayal") iz 2013. godine, ali čini se da je tek s ulogom u Netflixovoj seriji "The Haunting of Hill House" ponovno postao velika zvijezda. Uostalom, za ovu je ulogu nedavno dobio i nagradu "Saturn Award" kao najbolji glumac.

Ipak, bez obzira na sve ono što je kasnije snimao, uloga Elliotta u filmu E.T. kao da ga je obilježila i vjerno ga slijedi kroz život.

I danas ga često zamole za autogram na slici iz filma u kojem je igrao dječaka, ali Henry Thomas često odbije potpisati. Ne zato što ne voli tu svoju ulogu i taj segment svoje filmske karijere, nego naprosto jer to želi ostaviti iza sebe.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Failed autograph attempt. #fanboyexpo

Objavu dijeli Henry Thomas (@hjthomasjr)

Bilo kako bilo, u mašti ljudi mali Elliott će još generacijama biti njegov najomiljeniji filmski lik...

Ne treba zaboraviti da je Američki filmski institut stavio E.T. na 25. mjesto najboljih filmova svih vremena, na 44. najpotresnijih, 6. najinspirativnijih, i na 14. mjesto za glazbu. Citat "E.T. phone home", izabran je kao 15. najbolji među 100 najboljih filmskih citata u zadnjih 100 godina u izboru Instituta.

Video: THE HAUNTING OF HILL HOUSE Official Trailer

 

Kopirati
Drag cursor here to close