Natjecanje u Mostaru

FOTO | Miloš Škrga je najbolji barmen u BiH

Natjecanje, čiji je sjaj privukao istinske majstore miješanja pića i one koji teže postati takvi, predstavljalo je vrhunsku scenu barmenskog umjetničkog izraza.
Lifestyle / Zabava | 15. 11. 2023. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U popularnom baru "Charlie" u Mostaru održano je spektakularno natjecanje koje je okupilo najbolje barmene iz cijele Bosne i Hercegovine.

U vrhunskom nadmetanju koje je zasjalo poput zvijezda na barmenskom nebu Bosne i Hercegovine, Gentleman Jack s ponosom je proglasio Miloša Škrgu najboljim barmenom za 2023. godinu. Njegov izuzetni talenat i virtuoznost doveli su ga do vrha, kreirajući najkreativniji i najbolji Gentleman Sour na natjecanju održanom u mostarskom klubu Charlie.

Natjecanje, čiji je sjaj privukao istinske majstore miješanja pića i one koji teže postati takvi, predstavljalo je vrhunsku scenu barmenskog umjetničkog izraza. Među iznimnim takmičarima iz čitave Bosne i Hercegovine, Miloš Škrga se uzdigao iznad ostalih, ocijenjen od strane stručnog suda kojeg su sačinjavali Oliver Krešić, brand manager Jack Daniel's za Bosnu i Hercegovinu, Denis Memić, vlasnik MD barmenske akademije iz Sarajeva i Igor Nuždić, prošlogodišnji nositelj titule najboljeg.

Foto: Bljesak.info / Natjecanje za najboljeg barmena u BiH

Igor Vranješ i Željko Galić zauzeli su drugo i treće mjesto. Njihova umijeća u pripremi i miješanju pića, te posluživanju na jedinstven način, demonstrirala su da su istinski virtuozi svog zanata.

Foto: Bljesak.info / Natjecanje za najboljeg barmena u BiH

Gentleman Sour by Gentleman Jack nije samo takmičenje, već pravo barmensko remek-djelo, prvo ovakvog tipa u BiH. Natjecatelji su izazvani stvaranjem autentičnog prizvuka klasičnom whiskey souru, koristeći Gentleman Jack. Oliver Krešić, brand manager Jack Daniel's-a, naglašava revolucionaran pristup ovogodišnjeg natjecanja, potičući maštovitost. Tri najbolja barmena ne samo da osvajaju vrijedne nagrade i vrhunsku edukaciju, već i nezaboravno druženje uz gospodina Jacka i ekipu. Ovaj inovativni poduhvat Jack Daniel's-a ima za cilj unaprijeđenje barmenske scene u BiH, približavajući najstariji originalni brend whiskeya i njegovu porodicu bh. zajednici.

Foto: Bljesak.info / Natjecanje za najboljeg barmena u BiH

Zanimljivo je napomenuti da whiskey sour koktel, čija tradicija datira gotovo 150 godina unazad, predstavlja pravi klasik među koktelima. Prvi put zvanično spomenut 1870. godine u novinama Waukesha Plain Dealer iz američke države Wisconsin, whiskey sour je evoluirao u omiljeni napitak generacija ljubitelja koktela. Njegova osnovna formula, koja uključuje burbon, limunov sok, šećer i bjelanjak, postala je temelj s bezbrojnim varijacijama koje odražavaju kreativnost i strast svakog pojedinca u svetu bartendinga. Gentleman Sour sada pridružuje ovoj bogatoj tradiciji, pružajući novi, sofisticirani okus Jack Daniel's raskoši.

Kopirati
Drag cursor here to close