Utrka za Eurosong

Drama u Srbiji: Vučić upleo prste? Favorita izbacili iz programa

Srpski mediji nagađaju da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao u pjesmi 'Presidente' s kojom je 32-godišnji Crnogorac, koji od 2008. godine živi u Beogradu, sinoć nastupio na 'srpskoj Dori'.
Lifestyle / Zabava | 02. 03. 2023. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Je li stvarno moguće da je politika uplela prste u srpski Izbor Pesme za Evroviziju i iz daljnjeg natjecanja izbacila jednog od favorita Savu Perovića?

Srpski mediji nagađaju da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao u pjesmi 'Presidente' s kojom je 32-godišnji Crnogorac, koji od 2008. godine živi u Beogradu, sinoć nastupio na 'srpskoj Dori', piše Jutarnji.hr

Slom živaca? 

Ove glasine podgrijao je i sam Savo kojem je zakazano gostovanje na Pinku 'oteo' Vučić sa svojim 'izvanrednim obraćanjem publici', na što je glazbenik (koji je jučer nastupio u neobičnom crvenom kostimu što ga je odjenuo na goli torzo, s maskom na licu po uzoru na onu što ju je nosio Hannibal Lecter), neraspoloženo kazao kako je to normalno.

Nije to bilo sve, nego je još na pitanje na koga se to odnose stihovi njegove pjesme - koji glase: 'Solo kapital/Nikog ne pitam/Samo uzimam/Como tú, como tú/Mi presidente/Como tú/Ti se bolje pazi mene/Sve je igra, presidente...', rekao kako su posvećeni svim predsjednicima.

To je, kažu upućeni, bilo dovoljno da Vučić dobije slom živaca i da mu pri pomisli kako bi Savu i njegov 'Presidente' trebao čuti i vidjeti još i u subotnjem finalu padne mrak na oči.

Video: Savo Perović – Presidente | Pesma za Evroviziju 2023.

Naravno, teško da će se doznati je li predsjednik Srbije doista intervenirao na RTS-u, ali u najmanju ruku je čudno što se pjevač koji je u svoj polufinalni nastup uložio 10.000 eura, a čija je pjesma dosad zabilježila više od pola milijuna pregleda nije uspio kvalificirati za finale.

Favorit

Ali, zato ćemo tu, u finalu, opet gledati Luku Blacka i njegov hit 'Samo mi se spava'. Da, to je onaj glazbenik koji je šokirao Beograd šećući igračku jastoga na ulici, a sada je otkrio i zašto je od Luke Ivanovića iz Čačka postao Luke Black.

"Luke jer je to engleska verzija mog imena, a Black zato jer sam kao tinejdžer bio dramatičan i smatrao da je muzička scena u Srbiji umrla i onda sam 40 dana nosio crno, kao što naši običaji nalažu", pojasnio je prvi muzičar s ovih prostora koji je potpisao ugovor s Universal Musicom.

Video: Luke Black – Samo mi se spava | Pesma za Evroviziju 2023.

Luke Black živi u Londonu, osim u Srbiji popularan je i u Kini, a po kladionicama je favorit srpskog izbora za Eurosong.

Na kladionicama dobro kotira i stasiti i dugokosi Princ od Vranje, pravim imenom Stefan Zdravković, kojeg su podlaci u srpskim medijima nazvali srpskom Ruslanom.

"Ne moraš ni pjevati" 

Ovaj profesor norveškog jezika i bivši prvak Srbije i vicešampion Balkana u karateu u kojem ima crni pojas oduševio je sinoć publiku svojom izvedbom pjesme 'Cvet sa istoka', ali i scenskim kompletićem koji je mnoge podsjetio na svojevrsni ratnički kilt. U trenucima dok su se čekali rezultati u televizijskom studiju natezao je pljosku u kojoj je, tvrdi, bio čaj od kamilice.

Video: Princ – Cvet sa Istoka | Pesma za Evroviziju 2023.

Večeras je na redu drugo polufinale srpskog izbora za Eurosong, u kojem su favoriti djevojke iz skupine Hurricane i Zejna. Ženski 'uraganski' trio čini nova postava grupe, a pjevat će 'Zumi zimi zami' u kostimima Borisa Kargotića, dizajnera čije se novogodišnje kreacije za Lepu Brenu mnogi još uvijek sjećaju.

One će se boriti protiv Zejne koja dolazi s pjesmom 'Rumba' koja, kaže, predstavlja snagu, samopouzdanje, seksualnost i sve najbolje strane žene koja je s jedne strane lavica, a s druge nježni cvjetak.

Video: Zejna – Rumba | Pesma za Evroviziju 2023.

Show će i večeras, baš kao i u subotu, glumac Milan Marić koji je sinoć zasjao u elegantnom crnom odijelu. Nekim gledateljima i to je bilo dovoljno pa su mu na Twitteru poručili:

"Najbolje da ti odeš u Liverpool. Ne moraš ni pjevati. Samo stani na pozornicu i budi lijep, i takav si bolji od ovih budala što se natječu".

Kopirati
Drag cursor here to close