Maria Pilar Abel

DNA analiza: Salvador Dali ipak nije otac Španjolke

Lifestyle / Zabava | 07. 09. 2017. u 08:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

DNA analiza ekshumiranog tijela Salvadora Dalija pokazala je da Španjolka koja je zatražila utvrđivanje očinstva nije njegova kći, objavila je u srijedu Dalijeva zaklada.

Sud koji je nadgledao testiranje izvijestio je odvjetnike zaklade da Maria Pilar Abel nije Dalijeva biološka kći nakon što je njezin DNA uspoređen s DNA iz ostataka tijela slavnog slikara, stoji u priopćenju zaklade Gala-Salvador Dali, prenosi Hina.

Abel je u telefonskom razgovoru rekla da još nije primila nikakvu obavijest suda.

Maria Pilar Abel, rođena 1956. u sjevernom španjolskom gradu Figuerasu, Dalijevu rodnom gradu i mjestu gdje je pokopan, tvrdila je da je njezina majka imala ljubavnu aferu sa slikarem te je godinama pokušavala dokazati da je njegova kćer.

Majka je navodno bila domaćica u Dalijevu domaćinstvu 50-ih godina kada se među njima rodila tajna ljubav. Slikar je tada bio oženjen svojom slikarskom muzom Galom.

Abel je tražila ekshumaciju na osnovi pravnih dokaza da je jedan od najistaknutijih nadrealista njezin biološki otac, a da se dokazalo da mu je kći, mogla je tražiti četvrtinu njegove imovine, kojom trenutno raspolaže zaklada.

Posmrtni ostaci Dalija, koji je 1989. umro u 84. godini, čuvaju se u kripti Dali Theatre-Museuma u Figuerasu, u kojem se nalaze neka od njegovih djela i slike koje je sakupljao

Kopirati
Drag cursor here to close