Ti ćeš mi reći kako ću...

Čuveni filmski parovi koji se nisu mogli podnijeti

"Bilo je to kao da se ljubiš s hitlerom", kazao je kasnije, a u svojoj je biografiji iznio niz detalja o odnosu s Marilyn na tom snimanju.
Lifestyle / Zabava | 09. 10. 2017. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uloge u filmu "Sirove strasti" iz 1992. godine, u kojem je s kolegom Michaelom Douglasom odigrala neke od najpoznatijih erotskih scena filmske povijesti, Sharon Stone se nedugo zatim okušala na sličan način u filmu Silver s Williamom Baldwinom.

Međutim, međusobno nepodnošenje dvoje glumaca izvan seta, prenijelo se i na samu glumačku igru na filmu. Svjedoci se sjećaju da je u jednoj sceni ljubljenja s njim, Sharon tako jako Williama ugrizla za jezik, da nekoliko dana uopće nije mogao govoriti.

U filmu je riječ o ljubavnom trokutu između nje, Baldwina i Toma Berengera, ali Silver nije dostigao uspjeh Sirovih strasti. Vjerojatno je jedna vrsta kemije vlada između Sharon Stone i Michaela Douglasa, ona pozitivna, dok se negativna u slučaju Williama Baldwina loše prenijela na samo filmsko ostvarenje.

Nešto slično dogodilo se između Nicka Noltea i Julije Roberts u filmu "Volim nevolje". Iza kulisa bjesnio je pravi rat između ljubavnog para na filmu.

"Ona nije posebno simpatična", kazao je Nolte za svoju filmsku partnericu nakon završetka snimanja. Julia se još za vrijeme samoga snimanja distancirala od Nicka Noltea, kazavši kako je on ''odvratna osoba''.

Još jedan slučaj negativne kemije između partnera koji na filmu moraju odglumiti strast je onaj između Ryana Goslinga i Rachel McAdams. Skupa su snimali film "The Notebook", a na samome setu ne samo da je bilo nesnalaženja, nego su i stalne svađe ovog para obilježile snimanje. Potvrdio je to kasnije i redatelj filma Nicholas Cassavetes. Zanimljivo je, međutim, da su se nakon ovog snimanja Ryan i Rachel počeli zabavljati, a njihova je veza potrajala tri godine.

"Jednom me je pred 150 ljudi koji su radili na filmu pitao zar ne mogu pronaći nekog drugoga za vježbu dijaloga prije samog snimanja. Kazao je kako to nije njezina greška, nego on jednostavno ne može s njom", kazao je Cassavetes.

Legende filmskih klasika, Tony Curtis i Marilyn Monroe, bili su također kao pas i mačka na snimanju. Često su ga pitali kako je bilo u filmu "Neki to vole vruće'' ljubiti jednu od najpoželjnijih žena na svijetu.

"Bilo je to kao da se ljubiš s hitlerom", kazao je kasnije, a u svojoj je biografiji iznio niz detalja o odnosu s Marilyn na tom snimanju.

"Bilo je zastrašujuće. Zamalo me nije ugušila jezikom koji mi je zavukla duboko u grlo", kazao je Tony Curtis.

Ipak, tijekom snimanja se njihov odnos promijenio nabolje.

Još dvoje glumaca ostalo je simbolom ljubavnog para na filmu: Jennifer Grey i Patrick Swayze. "Dirty Dancing" je jedan od kultnih filmova koji se pamte i iznova gledaju, a njih dvoje postigli su gotovo idealan odnos pred kamerama.

Pokojni Patrick Swayze je u svojim sjećanjima napisao kako se Jennifer Grey za vrijeme snimanja vrlo čudno ponašala.

"Imali smo dosta frustracija. Bila je tako emocionalna da bi počela plakati ako bi ju netko kritizirao", sjećao se Patrick Swayze nakon snimanja "Prljavog plesa".

Teri Hatcher i Pierce Brosnan imali su velike poteškoće u međusobnim odnosima za vrijeme snimanja "Sutra nikad ne umire" iz serijala o Jamesu Bondu.

"Rekao sam joj nekoliko ne baš lijepih i ugodnih riječi. Bio sam uistinu ljutit na nju, jer me je ostavljala satima čekati na setu dok se ona pojavi", kazao je kasnije Pierce Brosnan.

U filmskoj verziji ''Romeo i Julija'' (1996.) redatelja Baza Luhrmanna, Claire Danes i Leonardo DiCaprio nisu bili previše sretni tijekom zajedničkog snimanja.

Iako je Claire Danes tada imala samo 16 godina, smatrala je svog 22-godišnjeg kolegu DiCaprija ekstremno neozbiljnim. Nije joj se nimalo sviđao njegov humor. On je naime stalno smišljao viceve na račun članova filmske ekipe, a to se njoj činilo krajnje neukusnim. DiCaprio je s druge strane za nju govorio kako je ukočena i da se drži buržujski.

Prošlo je uistinu puno godina kad su ponovno međusobno razgovarali, 2012. na dodjeli AFI Awardsa.

Kopirati
Drag cursor here to close