Ilindan

Bogat kulturno-zabavni program obilježavanja Dana grada Stoca

Svečano i zabavno bit će i ove godine povodom Ilindana u Stocu.
Lifestyle / Zabava | 06. 07. 2022. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine 20. srpnja u Stocu se slavi Ilindan - patron Župe sv. Ilije Proroka i Dan grada.

Kao i svake godine, u organizaciji Matice hrvatske Stolac, organizira se predstavljanje knjiga u Biskupijskom centru Sarsenterum. Programom je predviđeno predstavljanja knjige “Ostavljeni” autora Stanka Krnjića, 12. srpnja u 20,00 sati, te knjiga “Iz Humske zemlje”, “Ram”, “Hrvatosauri” autora Ljube Krmeka, 15. srpnja u 20,00 sati.

Gradonačelnik Stjepan Bošković će u salonu Gradske uprave, u srijedu 13. srpnja, dodijeliti priznanja učenicima generacije stolačkih osnovnih i srednjih škola te je isti dan predviđen susret sa studentima i potpisivanje ugovora o stipendiranju.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Stolac” organizira jubilarnu 20. Večer folklora u Stocu, gdje će se predstaviti 11 kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske, nakon čega slijedi pučko veselje uz Marina Previšića i Grupu Kamen. Smotra se održava 17. srpnja, s početkom u 20,00 sati.

U tijeku je i malonogometni turnir u Stocu, čija će završnica biti odigrana u sklopu proslave Dana grada Stoca. Organizatori su tu večer za Vas pripremili bogate nagrade na tomboli.

U utorak, 19. srpnja u 10,00 sati je polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a, a u 20,00 sati, planiran je svečani prijem povodom Dana grada Stoca na nekropoli stećaka Radimlja.

U srijedu, 20. srpnja je Ilindan, svečana sv. Misa je u 11,00 sati u dvorištu župne crkve sv. Ilije Proroka u Stocu, a navečer slijedi koncert Giuliana i Diktatora, s početkom u 21,00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close