Predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu

Baby Lasagna je pobjednik Dore

Senzacija je time veća jer mladi glazbenik rekao kako mu uopće nije bio plan ići na Doru te da pjesma "Rim Tim Tagi Dim" nije bila pisana ciljano za festival.
Lifestyle / Zabava | 25. 02. 2024. u 22:05 Bljesak.info
Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donedavno javnosti nepoznati mladić iz Umaga, Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna "upao" je kao rezerva na ovogodišnju Doru. No, u kratkom roku oduševio je brojne fanove Dore i Eurosonga.

Večeras je odnio čvrstu pobjedu na Dori, izboru hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije.

Senzacija je time veća jer mladi glazbenik rekao kako mu uopće nije bio plan ići na Doru te da pjesma "Rim Tim Tagi Dim" nije bila pisana ciljano za festival.

- Kad je sve ovo počelo bio sam jako uplašen kako ćemo organizirati show, na što će to sve ličiti, tko će mi pomoći... I bilo me strah kako će sve to ispasti, rekao je Baby Lasagna prije Dore.

No, objavom pjesme "Rim Tim Tagi Dim", u samo dva dana pomeo je konkurenciju na YouTubeu i zauzeo prvo mjesto u trendingu, a zanimanje za pjesmu pokazali su domaći, ali i inozemni fanovi.

Marko u svojoj pjesmi pokušava, za one koji dobro slušaju, prenijeti dublju poruku o brigama i mukama naše okoline, a upravo "Rim Tim Tagi Dim" govori o momku koji teškog srca napušta svoje selo u potrazi za boljim životom.

Baby Lasagna je tri dana prije Dore objavio i spot koji je snimio u rodnoj Istri za svoju pobjedničku pjesmu, a on je vrlo brzo obišao Europu te pokupio simpatije gledatelja i slušatelja.

- Hrvati, ovo je materijal za pobjedu na Eurosongu, 12 bodova za vas iz Austrije.", "Ovo je prilika koja se dobiva jednom u životu", "Ovo je povijesna šansa, ako sad ne pobijedite, nećete nikada, 12 bodova iz Srbije", samo su neki od komentara.

Inače, Hrvatska je na portalu Eurovision World prije objave pjesama bila na 33. mjestu po izgledima za osvajanje Eurosonga, a nakon objave pjesama i spotova izgledi su nam porasli te se Hrvatska trenutačno nalazi na 3. mjestu.

Na spomenutoj stranici najveće šanse za pobjedu daju Ukrajini, a iza nje slijede Italija i upravo - Hrvatska.

Podsjećamo, izbor za najbolju pjesmu 68. Eurovizije održat će se u švedskoj Malmö Areni 7., 9. i 11. svibnja, nakon što je na prošlogodišnjem Eurosongu pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.

Sada se napokon zna tko će Hrvatsku predstavljati u Švedskoj, a mladom glazbeniku možemo samo poželjeti puno sreće i dati mu vjetar u leđa za što bolji plasman na najvećem europskom glazbenom natjecanju, prenosi HRT.

Ovo je prijevod teksta njegove pjesme na hrvatski

Rig Tim Tagi Dim

Ayy, sad sam veliki dečko
Spreman sam otići, zbogom, mama, zbogom
Ayy, sad sam veliki dečko
Odlazim i prodah svoju kravu
Prije nego što odem, moram priznati
Trebam krug opuštanja
Još jednom za sve lijepe trenutke
Rim-tim-tagi-digi-dim-tim-tim

Nedostajat ćete mi svi, ali najviše mačke
Falit će mi moje sijeno i moj krevet
Ali najviše od svega, nedostajat će mi ples
Pa hajde svi, zaplešimo

Sad ne zovite, ne pišite
Odlazim s prvim svjetlom
Ne plačite, već plešite
Rim-tim-tagi-digi-dim-tim-tim

Nema povratka
Moja prisutnost blijedi u crno
Da, nema povratka
Napada anksioznost
Rim-tim-tagi-digi-dim-tim-tagi-digi-dim

Nadam se da ću naći mir u buci
Želim postati jedan od tih gradskih dečki
Svi su tako lijepi i tako napredni
Možda znaju i naš ples

Zbogom mama, zbogom tata
Mijau, mačko, molim te, mjaukni i ti meni
Ne plačite, samo plešite
Rim-tim-tagi-digi-dim-tim-tim

(Index.hr)

Kopirati
Drag cursor here to close