Božićni grad

Advent u Čapljini: Đaka Mraz, Čeljevčani Petar, Marin i još mnoštvo dobre ekipe

U devet raznolikih kućica naći će se slatke i slane delicije koje će zadovoljiti i najistančanija nepca, a imena kućica i njihovu ponudu donosimo u nastavku teksta.
Lifestyle / Zabava | 14. 12. 2023. u 09:30 Capljina.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Advent u Čapljini

Pripreme za najbajkovitiji dio godine i najčarobniju manifestaciju u našem gradu u punom su jeku. Bajka koja nosi naziv ''Advent u Čapljini'' počinje 15. prosinca,2023. godine.

Advent će i ove godine u Čapljini ponuditi mnogo novih sadržaja. Svake godine svi posjetitelji Adventa mogu uživati u novim iznenađenjima, a ovogodišnja iznenađenja će zasigurno opravdati očekivanja.

Trg kralja Tomislava ove će godine od 15. prosinca biti pretvoren u pravi mali ''božićni grad''. Uz simpatične drvenih kućica s različitom i bogatom gastronomskom ponudom posjetitelje očekuje bogat i raznovrstan zabavni program kako bi osigurao da svi posjetitelji pronađu nešto što će ih rasplesati i razveseliti.

U devet raznolikih kućica naći će se slatke i slane delicije koje će zadovoljiti i najistančanija nepca, a imena kućica i njihovu ponudu donosimo u nastavku teksta:

Veseli kutak

Kod Pave, Zoke, Vlatka i Brkića kućica je zamišljena kao mjesto dobre zabave, ugodne atmosfere i vrhunske hrane kao što su domaće kobasice, burgeri, ćevapi i mnoge razne delicije sa ponude.

Pored toga u ponudi će biti kuhano vino domaće rakije kao i širok izbor raznih alkoholnih i bezalkoholnih pića. Domaćini pozivaju sve posjetitelje Adventa da zajedno s njima uživaju i upriliče ovaj događaj.

Chef´s house

''Uljepšajte sebi ovo adventsko vrijeme i uživajte uhrani prigodnoj ovom zimskom vremenu, koju pripremamo specijalno za vas. Uz dobru ekipu i još bolju zabavu počastite se nekim od naših jela iz menu-a, kuhanim vinom ili ginom i dobra atmosfera neka potraje u našem Chefś houseu'', poručuje vesela ekipa ove adventske kućice.

Hercegovačka kućica

Hercegovačka kućica je mjesto gdje se susreću prošlost i sadašnjost, gdje se čuvaju tradicija i običaji naših predaka, te mjesto gdje se slavi život, uživa u ukusnim jelima i pićima i gdje se veseli i pjeva.

Ovdje možete probati razne likere, ljute kobasice, razna roštiljska jela, te hladnu platu sa sirom i pršutom uz neizostavne hercegovačke uštipke.

''Hercegovačka kućica je priča koju trebate doživjeti, te vas pozivamo da nas posjetite i uvjerite se sami. Želimo vam dobrodošlicu i sretan Božić'', poručuju Vam domaćini ove advntske kućice.

Kod dva soba

Šarmantna crvena kućica ''Kod dva soba'' ove godine nudim Vam raznoliku ponudu slanih i slatkih delicija. Pored ćevapa, kobasica i hamburgera prvi put ove godine imati ćemo i pikantni gulaš serviran u kruhu, a djecu ćemo posebno razveseliti šarenim palačinkama i fritulama. Uljepšajte sebi vrijeme Adventa i družite se s našim ''sobovima''.

Boogie The Elf

Sanjin Šarić i Josip Kraljević sa ekipom pokraj mosta iz Gabele ''D´Boogie bar'' ove godine započinje svoju zimsku, nadamo se super pozitivnu priču. Sa mnoštvom domaćih proizvoda od kojih se najviše izdvajaju tortilja burgeri te pileća krilca iz kotlovine, uz naravno neizostavne kobasice, te domaće pite.

Osim slanih jela u svojoj ponudi će imati i slastice, krafne i kolače. Pored svega toga u ponudi će se naravno naći i kuhano vino, kuhani gin te veoma obilan izbor domaćih likera.

''Nadamo se da ćemo ispuniti sva očekivanja i usrećiti mnoštvo ljudi, dobrodošli u našu kućicu'', poručuju Sanjo i Jozo.

Adventska kućica kod RUDOLFA

Rudi je uvijek bio i ostao desna ruka našem Djedu Božićnjaku u svemu pa tako i u pripremi ukusnih delicija. Ove godine želimo da kućica kod RUDOLFA bude mjesto dobrog mirisa i ukusne hrane i dobre zabave.

Ljubazno osoblje crvenog nosa, koje poslužuje kuhano vino, punč, vruće koktele, vina, razne alkoholne pripravke i pokoji bez ALKOHOLNI, aperitivi, sve vas to čeka u kućici kod RODOLFA na Adventu u Čapljini.

Za one koji vole dobro jelo pripremati ćemo RUDOLF burger, kobasice s kiselim kupusom, tortilje po receptu našega djedice, svakodnevna topla jela, jela sa roštilja, Rudolf desert. „Doživite Advent u Čapljini baš onakvim kakav treba biti.“- Poručuje nam naš razigrani Rudolf.

Advent kod Alena

''Sve bi dao ja za nju jednu malu fritulu“. Palačinke s nutellom Alenovih ruku djelo, za njega znaju čak i šire sa Jadranske obale nam mile. Tornado i corn dog ima nešto za svakog´, a nećete ostati ni žedni bit` će kuhano vino i razni likeri.

Na sokaku

Poznat ćeš me i po mraku u Čeljevu na sokaku…. Čeljevčani Petar i Marin pozivaju sve na svoju kućicu nazvanu po stihovima iz ''njihove'' pjesme.

Uz kobasice i burgere nude i slatka jela kao što su fritule i palačinke, te kažu kako će biti i sladak provod. Osim navedenih jela, za piće nude mnogo toga ali izdvajaju kuhano vino i kuhani gin. Svi ste dobrodošli!

Đaka Mraz

''Advent se i ove godine vraća u punom sjaju, a naša kućica ''Đaka Mraz'' donosi vam raznovrsne ponude vrhunske hrane i pića, ovaj put u ponudi nudimo sve vrste domaćih rakija, kuhano vino, pivo, alkoholna pića te bezalkoholna pića.

Od gastro ponude izdvajamo naše vrhunske kobasice, te raznolike lončiće kuhanih jela za prave gurmane. Naravno nismo zaboravili ni slatki kutak sa ukusnim fritulama, stoga oslasti brk na „Đaka Mraz“ kućici i pridruži se zajedničkom Božićanju“- poručuje već uhodana ekipa sa našeg Adventa.

Kopirati
Drag cursor here to close