Koncert

In memoriam of EKV na turneji po BiH, stižu i u Mostar

A kako to posljednjih desetljeća na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina. I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih....
Lifestyle / Zabava | 30. 11. 2017. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća turneja 'In memoriam of EKV sa dva originalna člana - četiri grada, 13.12. Zenica - Zona (bivši Rock), 14.12. Tuzla - Palma, 15.12. Sarajevo - Sloga - predgrupa 'ReCover' i 16.12. Mostar - OKC 'Abrašević'.

Kao šlag na tortu, prvi put će biti izvedene dvije neobjavljene Milanove pjesme. Uprave te dvije pjesme, dva člana benda iz originalne postave EKV (Marko i Ćima, te Tomke i Nemanja) zajedno sa sarajevskom Kućom muzike i zabave 'Panta rhei' će uskoro objaviti.

Koncertima će se obilježiti dvadeset četvrta godišnjica od prerane Milanove smrti. EKV je definitivno obilježio 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova glazba s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih desetljeća na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina. I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih....

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono što ćete imati priliku čuti u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave EKV sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema glazbi, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih rock&roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirirao u raznim fazama naših života.

"Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama", kažu članovi benda.

Članovi benda su: Marko Milivojević (bubnjar), Dragiša Uskoković Ćima, Nemanja Dašić (vokal i gitara), Dejan Tomović Tomke (klavijature) i Teodor Jani (gitara).

Ulaznice za koncert u Mostaru u pretprodaji se mogu kupiti u OKC 'Abrašević' i u trafici na Rondou. Cijena karte u pretprodaji – 10KM, na dan koncerta – 12 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close