Briga za male

U Livnu povećane jednokratne naknade za novorođenu djecu

Livno će za prvorođeno dijete davati 600 KM, drugo i treće 900, četvrto i svako sljedeće 1.200.
Lifestyle / Obitelj | 10. 05. 2021. u 18:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljivo je bilo u Gradskom vijeću u Livnu. Na samom početku lomila su se koplja oko izvještaja o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna, koji nije dobio potrebnu većinu. Ali dobrih vijesti, ipak, ima.

Izvješće o izvršenju proračuna za prvi kvartal tekuće godine usvojeno je bez rasprava, a jednoglasnu potporu dobila je i odluka o povećanju jednokratne novčane naknade za novorođenu djecu na području Livna.

''Za prvorođeno dijete 600 KM, drugo i treće 900, četvrto i svako sljedeće 1.200. Osobno sam, doista, zadovoljan ovom odlukom, a na nama je da radimo i stvaramo bolje uvjete i u svom drugim spektrima života mladih ljudi na području Grada Livna'', istaknuo je Darko Čondrić, gradonačelnik Livna (HDZBiH).

Kod raspodjele sredstava za sport tog jednoglasja nije bilo.

''Nismo mogli kao služba i ja kao gradonačelnik udovoljiti amandmanima, no, vijećnici su većinom glasova neke amandmane izglasali. Na nama je da ih implementiramo, ali je odgovornost na njima. Srezali smo dosta tu infrastrukturu koja je planirana za rasvjetu u sportskoj dvorani'', kaže Čondrić.

O vijećničkim naknadama politički subjekti su se usuglasili već na Kolegiju Gradskog vijeća, te se krenulo od mjesečnih paušala.

''Digli smo ga sa 100 maraka na 200, dnevnicu gradskih vijećnika sa 100 maraka na 150, i svako povjerenstvo sa 30 na 50 maraka'',  naveo je Ivan Penić, potpredsjednik GV Livno (HDZ 1990).

Kad su u pitanju naknade za rad vijećnika, valja reći i to kako su one do danas bile iste kao i prije 16 godina, prenosi Federalan tv.

Kopirati
Drag cursor here to close