Samo dva..

Stručnjaci kažu da ova 2 mala faktora najviše sprječavaju razvod

Brak je institucija koju je ponekad teško održati, a u nastavku pričamo o najvažnijim faktorima koji sprječavaju razvod.
Lifestyle / Obitelj | 11. 06. 2024. u 12:52 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubav spaja ljude na tajanstvene načine. Ponekad ste toliko drugačiji da jednostavno ne razumijete kako ste kliknuli, prenosi Your Tango. Suprotnosti su često NAJBOLJE nadopune, bez obzira na to koliko su dvije osobe različite.

Ali iako vam vaša dinamika ima smisla na početku vaše veze, to se kasnije može promijeniti. Osobnost vašeg partnera možda se ne podudara s vašim trenutnim potrebama, što može potpuno prekinuti vašu vezu.

Osjećate li da vaše razlike kvare vašu ljubavnu vezu? Bivša viša potpredsjednica YourTango Experts Melanie Gorman, praktičarka holističkog medija, autorica i kreatorica Living the Spiral programa Cathleen Miller, bihevioralni analitičar Steven Sisler i biološka antropologinja dr. Helen Fisher imaju sjajne savjete za održavanje vaše neobične veze. Evo što kažu da će održati vašu ljubav trajnom i usklađenom.

1. Znajte tko ste

Upoznajte sebe i shvatite kakav tip osobnosti imate. Kasnije to podijelite sa svojim partnerom kako biste razumjeli međusobne potrebe i zajedno radili na ispunjavanju tih potreba.

2. Poštujte različitosti

Shvatite da vaš partner na mnogo načina nije poput vas. Nemojte ga/ju tjerati da živi život na isti način na koji živite vi. Poštujte to što je vaš partner drugačiji i uživajte u zajedničkom životu s tim razlikama.

"Znate, problem je u tome što ne vidimo ljude onakvima kakvi jesu", objašnjava Steven Sisler. "Mi ih vidimo onakvima kakvi jesmo. To stvara poteškoće. Dakle, moramo ih vidjeti onakvima kakvi jesu, i... poštovati razlike i shvatiti da to ne rade zato što me pokušavaju živcirati. To je samo način na koji oni žive, i kad to shvatimo, sve će biti u redu."

Biti u vezi znači potpuno prihvatiti drugu osobu, njezine mane i vrline. I sve je stvar povjerenja. Vjerujte da vas neće povrijediti i vjerujte da osjećaju isto prema vama i da će vas i dalje birati. Jer ljubav je izbor, i to izbor koji se mora donositi svaki dan. To je sve čemu se svatko od nas može nadati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close