Inicijalni sastanak Gender Centra Vlade FBiH

Široki Brijeg: Institucije ŽZH kreću u borbu protiv obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama

Na sastanku je dogovoren nastavak suradnje Gender Centra FBiH i institucija s područja ŽZH i dogovorene su aktivnosti za sljedeće razdoblje.
Lifestyle / Obitelj | 26. 04. 2018. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gender Centar Vlade Federacije BiH u četvrtak je u restoranu ''Kod Čolića'' u Širokom Brijegu organizirao inicijalni radni sastanak s predstavnicima institucija Županije Zapadnohercegovačke: resornih ministarstava, centara za socijalni rad, policije, zdravstvenih ustanova i pravosudnih institucija.

Sastanak je realiziran u okviru projekta ''Unaprijeđenje pristupa multisektorskim uslugama za žrtve rodnozasnovanog nasilja na županijskoj i općinskoj razini'' koji se provodi u okviru UNWOMEN programa, a financiran je od strane Švedske razvojne agencije (SIDA).

''Cilj sastanka je bio predstaviti aktivnosti u okviru projekta i napraviti uvid u analizu stanja u oblasti nasilja u obitelji i nasilja nad ženama na području Županije Zapadnohercegovačke'', izjavila je za Bljesak.info Fatima Bećirović, projektna koordinatorica.

Na sastanku je dogovoren nastavak suradnje Gender Centra FBiH i institucija s područja ŽZH i dogovorene su aktivnosti za sljedeće razdoblje:

  • Organizirati sastanke s gradonačelnikom Širokog Brijega i načelnicima općina Posušje, Grude i Ljubuški.
  • Pokrenuti inicijativu za formiranje općinskih multisektorskih timova i županijskog koordinacijskog tijela.
  • Pokrenuti inicijativu revizije županijskog Protokola o suradnji u slučajevima nasilja u obitelji.
  • Organizirati multisektorsku edukaciju za predstavnike različitih institucija koje djeluju u oblasti nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close