Od turske fondacije

Potrebitim mostarskim obiteljima uručeni ramazanski paketi pomoći

Inicijator i osnivač Udruženja "Zajedno za naš grad“ Mostar Nermin Mehić ističe kako je u ovu plemenitu akciju ušao na poziv Generalnog konzulata Turske iz Mostara
Lifestyle / Obitelj | 18. 05. 2019. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici tuske fondacije "Yasam Cicegi" (Cvijet života) koja pomaže ugroženim obiteljima u Africi, Palestini i drugim zemljama gdje je pomoć potrebna u sklopu ramazanskih aktivnosti u subotu su posjetili Mostar i razveselili 40 ugroženih obitelji, paketima pomoći kojih je za BiH inače, dostavljeno 100, javlja agencija Anadolija. 

Foto: Anadolija / Donacija ramazanskih paketa pomoći

Direktorica Fondacije "Yasam Cicegi“, Tugce Kilic je kazala kako su ramazanski paketi pomoći jedan od pokazatelja ugroženim obiteljima da imaju prijatelje iz Turske. 

''Mi inače pomažemo ljudima u Africi, Palestini, i zemljama u kojima je ljudima pomoć potrebna. Vi ste izašli iz rata prije 25 godina i znamo kakva je ovdje situacija. Hoćemo da pomognemo ljudima kojima je pomoć potrebna'', kazala je Kilic za Anadolu Agency (AA). 

Foto: Anadolija / Donacija ramazanskih paketa pomoći

Tako su za BiH dovezli 100 paketa pomoći u suradnji s Generalnim konzulatom Turske u Mostaru i Udruženjem ''Zajedno za naš grad'' Mostar, te razveselili 40 ugroženih mostarskih obitelji, nakon čega slijedi podjela ramazanskih paketa pomoći i u Stocu i Konjicu, piše Anadolija. 

Inicijator i osnivač Udruženja "Zajedno za naš grad“ Mostar Nermin Mehić ističe kako je u ovu plemenitu akciju ušao na poziv Generalnog konzulata Turske iz Mostara koji je prepoznao njihov rad i brigu za ljude u potrebi. 

''Dobili smo 100 paketa koji će se dijeliti u Konjicu, Mostaru i Stocu za ugrožene obitelji. To su ramazanski paketi, koje ćemo dijeliti ljudima u potrebi kako za muslimanske obitelji tako i one porodice koje nisu muslimanske, a trebaju pomoć'', kazao je Mehić. 

Foto: Anadolija / Donacija ramazanskih paketa pomoći

On ističe da to udruženje već četiri godine radi na području cijele BiH i obuhvata brojne obitelji kojima je pomoć potrebna. 

''Obuhvatili smo veliki projekt koji radimo svaki dan, a to je posjeta na kućni prag za 70 starih osoba od Konjica, Mostara do Stoca. Njima svakodnevno nosimo obroke na kući, a imamo svoju kuhinju gdje spremamo hranu za one u stanju potrebe'', pojasnio je Mehić, navodi Anadolija.

Foto: Anadolija / Donacija ramazanskih paketa pomoći

Stoga je pomoć prijatelja iz Turske, kako kaže veoma značajna, jer pored donacije pokazuju senzibilitet za one kojima je pomoć potrebna što je veoma značajno posebno u vrijeme ramazana. 

Kopirati
Drag cursor here to close