Razlog

Ljudi se najčešće razvode zbog...

S vremenom parovi počinju otkrivati da imaju sve manje zajedničkog i na kraju gube bit onoga što ih je privuklo jedno drugome,
Lifestyle / Obitelj | 22. 03. 2023. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata brakorazvodna odvjetnica Ayesha Vardag, koju nazivaju "divom razvoda", kaže da se većina parova razvodi zbog istog problema te da je određeno doba u godini gore od ostalih. Vardag je radila na brojnim slučajevima visokoprofiliranih osoba. Radila je i na slučaju Radmacher protiv Granatina iz 2010. koji je promijenio zakon kako bi predbračni ugovori bili pravno provedivi u Engleskoj i Walesu, prenosi Index.

Osobe se s godinama mijenjaju

Sve više ljudi, kaže Ayesha, uništava svoje veze zbog tehnologije. Od fotografija i poruka koje razmjenjuju s drugim ljudima do partnera koji kreiraju lažne profile na aplikacijama za spojeve kako bi uhvatili supružnika kako vara. Ipak, kaže da se najčešći razlog razvoda s vremenom mijenja.

"Već dugo vremena govorim da se većina razvoda događa jer osoba s kojom živite više nije osoba s kojom ste se vjenčali. I to je u osnovi ono što rastavlja ljude. To se može dogoditi bez obzira na to koliko je brak nekada bio dobar", rekla je za Mirror.

"Često sam viđala, kao brakorazvodna odvjetnica, da djeca ubrzavaju proces. Kad se dijete pojavi, jedan od roditelja može raditi duže, a drugi se počinje družiti s drugim roditeljima i tako polako dolazi do odvojenih svjetova u kojima žive", dodala je.

Najviše razvoda nakon blagdana

S vremenom parovi počinju otkrivati da imaju sve manje zajedničkog i na kraju gube bit onoga što ih je privuklo jedno drugome, rekla je. Vardag je i sama razvedena te kaže da je važno shvatiti da ponekad stvari samo trebaju ići svojim tokom i da to nije ničija krivica. Kod razvoda je, kaže, bitno da sve završi u prijateljskim odnosima.

Otkrila je i da parovi najčešće podnose zahtjeve za razvod braka prvi radni ponedjeljak nakon božićnih i novogodišnjih praznika. Također, tvrdi da je zbog porasta troškova života sve više parova zarobljeno u kućanstvu s bivšim partnerima nakon prekida. Neki su prisiljeni dijeliti kuću s bivšim partnerom, dok su se drugi morali preseliti roditeljima ili pronaći cimere.

Kopirati
Drag cursor here to close