Put ka lijepoj kosi...

Žene s prekrasnom kosom redovno rade ovih 7 stvari

Jeste li se ikad pitali kako pojedine žene uvijek imaju lijepu kosu dok drugima to ne polazi za rukom?
Lifestyle / Moda | 24. 01. 2024. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znajte da to nije slučajno i da postoje navike koje žene s prekrasnom kosom rade redovno. O kojim se točno trikovima radi, otkrivamo u nastavku.

1. Sve počinje od pranja kose 

Jedan od glavnih razloga lijepe kose je pravilno i redovno pranje. Stručnjaci preporučuju korištenje blagih šampona koji ne isušuju te obavezno korištenje regeneratora nakon svakog pranja.

Pranje kose ne bi trebalo prečesto kako bi se sačuvala prirodna ulja na vlasištu. Samo njegovana kosa je lijepa kosa te posebnu pažnju obratite na kvalitetu proizvoda koje koristite. 

2. Važno je hraniti se zdravo

Bez obzira koliko pazite na proizvode koje koristite, nećete postići lijepu i zdravu kosu ako se ne hranite zdravo. Uravnotežena prehrana, bogata vitaminima i mineralima znatno može poboljšati zdravlje kose.

Bitno je da vaš tanjur obiluje voćem, povrćem, orašastim plodovima, ribom i mesom. Uz zdrav način života, nema razloga da vaše tijelo i vaša kosa ne izgledaju lijepo. 

3. Pažljive su s uređajima za oblikovanje kose

Foto: Canva / Žena pegla kosu

Mnoge žene svakodnevno koriste uređaje za oblikovanje kose, koji nažalost imaju negativan utjecaj na njezino zdravlje. Ako već morate koristiti peglu za kosu ili figaro, prije na kosu nanesite proizvode za toplinsku zaštitu.

Jedino tako možete spriječiti pucanje i isušivanje kose. Također, kad god imate priliku, odmorite kosu od kemijskih sredstava i izvora toplote jer se ona tako najbolje oporavlja.

4. Redovno se šišaju

Iako mnoge žene lude za dugom i bujnom kosom, s vremena na vrijeme je potrebno ošišati dotrajale vrhove. Tako ćete lakše održati njezinu strukturu i spriječiti dodatno pucanje.

Osim toga, ispucali vrhovi nikad nisu bili lijepi te ih se bolje riješiti. Ovo se posebno tiče žena koje se često farbaju i rade pramenove. Tretirana kosa je još osjetljivija i zahtjeva veću pažnju i zaštitu. 

5. Masiraju vlasište 

Još jedan tajni trik žena s prekrasnom kosom je masaža vlasišta. Jako je dobra jer potiče cirkulaciju krvi i stimulira folikule kose. Najbolje ju je obavljati za vrijeme pranja kose kako biste potaknuli njezin rast i ojačali vlasište.

Uzmite vremena za sebe te nakon napornog dana izmasirajte tjeme, koristeći omiljene mirisne proizvode koji će vas opustiti i priuštiti vam trenutke uživanja. 

6. Koriste prirodna sredstva

Foto: Canva / Žena nanosi ulje na kosu 

Upotreba prirodnih sredstava poput ružmarinovog, kokosovog ili ricinusovog ulja može poboljšati stanje kose. Ovi prirodni sastojci pomažu hidratizirati, nahraniti te obnoviti kosu iznutra.

Dovoljno ih je koristiti jednom tjedno kako bi vaša kosa dobila sjaj, punoću i čvrstinu. Ako već niste, uvrstite ova sredstva u vašu rutinu i gledajte kako se vaša kosa oporavlja. 

7. Odmaraju kosu 

Ponekad kosu uzimamo zdravo za gotovo, te koristimo previše sredstava za stiliziranje i oblikovanje. No, ovakav način tretiranja, kosa može izdržati samo određeni period. Nakon toga ćete početi primjećivati opadanje i lošu kvalitetu koju ćete kasnije teško vratiti.

Zbog toga je potrebno kosu odmoriti s vremena na vrijeme te ne koristiti nikakva kemijska sredstva kao ni izvore topline. Jedino tako će vratiti svoju snagu, sjaj te zavodljiv izgled. 

Zaključak 

Ako imate lošu kvalitetu kose, probajte raditi neke od stvari koje žene s prekrasnom kosom rade redovno. Sigurni smo da ćete ubrzo primijetiti poboljšanje te da će vaša kosa dobiti potpuno novo ruho na kojem će vam svi zavidjeti. I nema problema, zahvalit ćete nam kasnije!

Kopirati
Drag cursor here to close