Srebro je in

Zavirite u majčinu kutiju s nakitom: Evo što se sve vraća u modu

Zlato i srebro su klasici kad je o nakitu riječ, no srebro je mnogima prvi izbor jer je elegantno, decentno, hipoalergeno, izdržljivo i dugoročno.
Lifestyle / Moda | 16. 01. 2023. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada kad smo zakoračili u 2023., krajnje je vrijeme da počnemo razmišljati o modi i trendovima u nakitu koji će obilježiti narednih 12 mjeseci.

Ako je suditi prema nakitu koji je prošle godine dominirao modnim pistama, a gdje su se nagovještavali trendovi za 2023., ova godina neće biti u znaku suptilnih i neupečatljivih modnih detalja, piše Gloria.hr

Elegantno i decentno 

Naprotiv, obilježit će ju statement komadi koji su potpuna suprotnost onima iz minimalističkog stila, a izrađeni su od mnogima omiljenog plemenitog metala koji nikad ne izlazi iz mode – srebra.

Zlato i srebro su klasici kad je o nakitu riječ, no srebro je mnogima prvi izbor jer je elegantno, decentno, hipoalergeno, izdržljivo i dugoročno. Osim toga, odlično se kombinira sa svim modnim stilovima pa nećemo pogriješiti ako ga nosimo uz omiljeni vintage pulover, malu crnu haljinu ili moćno odijelo spremno za novi poslovni izazov.

Uz dodatak srebrne ogrlice i najobičnija odjevna kombinacija dobit će dozu elegancije. Premda ovaj modni detalj nikad nije izašao iz mode, proizvođači ga svake godine dorađuju i oplemenjuju novim akcentima. Tako su 2010. godinu obilježile šarene i teške ogrlice, 2017. smo nosili chokere, dok su prošlu godinu proslavile decentne ogrlice s tek pokojim detaljem.

Karizmatične ogrlice

Ove godine pak glavnu riječ preuzimaju srebrne masivne ogrlice koje su zadužene da svaki stil postane graciozan i nezaboravan. Odlično se kombiniraju sa svakim stilom – od sportske elegancije pa sve do biznis outfita. Kad je u pitanju kombinacija boja, crni odjevni komadi će najbolje istaknuti vašu srebrnu ogrlicu.

No, pažnju ćete plijeniti i ako svoju odjevnu kombinaciju obogatite karizmatičnom srebrom ogrlicom s dvostrukim lančićem koja će umjesto vas voditi glavnu riječ na dnevnim sastancima ili večernjim druženjima.

Hoop naušnice već nekoliko godina sjede na prijestolju u svijetu nakita, a obožavaju ih Hailey Bieber, Hilary Duff, Reese Witherspoon i Emily Ratajkowski.

Neizostavan detalj 

Drugima su pak neizostavan modni detalj uz frizuru opuštenog konjskog repa, dok ih pojedine pripadnice ženskog spola rezerviraju isključivo za večernje izlaske. Bez obzira na to kada ih volite nositi, složit ćete se da niti jedan komad nakita nije bio ovako dugo u trendu.

Popularnost hoop naušnica će se zadržati i u narednim mjesecima, ali za razliku od prošle godine tijekom koje smo nosili one u zlatnoj boji, 2023. će naše ušne resice krasiti naušnice izrađene od srebra. Mnogima će se to itekako svidjeti jer cjelodnevno nošenje srebrnih naušnice ne izaziva iritacije na koži te još k tome odlično izgledaju uz sve odjevne kombinacije.

Foto: Brilliance Blok / Ilustracija

Ovaj komad nakita bio je izrazito popularan početkom 2000-ih, gotovo jednako koliko mini suknja ili trapezice, a svaka mama je bila vlasnica barem jedne egzotične cuff narukvice.

Za razliku od klasične, cuff narukvica nema kopču jer se nosi tako da se nježno pričvrsti na zglob ruke. Nema tog outfita koji ova narukvica posebnog izgleda ne može podići, a toliko je chic da ju mnoge žene s ponosom pokazuju i preko majice dugih rukava.

Iako su naše majke uglavnom nosile glomazne komade izrađene od zlata, srebra, pa čak i od drva, ove godine su popularne cuff narukvice u manjim i decentnijim izdanjima. Toliko je lagana da ju bez problema možete nositi tijekom cijelog dana, a u večernjim izdanjima ćete ju istaknuti ako odjenete tamnije odjevne komade.

Kopirati
Drag cursor here to close