Dok su još sniženja

Pet modnih trendova jeseni

Kakva bi to jesen bila bez toplog pletiva?
Lifestyle / Moda | 10. 08. 2022. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britansko izdanje magazina Vogue odabrao je najveće modne trendove koji će se nositi ove jeseni analizirajući kolekcije poznatih modnih kuća i brendova, piše Zadovoljna.hr

1. Bijela potkošulja

Bijela majica bez rukava koja podsjeća na potkošulju nije samo osnova ljetne garderobe. Poznate modne kuće i dizajneri predlažu je i za ovogodišnje jesenke kombinacije – sparenu uz kožnate hlače, maksi suknju ili obične traperice. Matthieu Blazy u Bottega Veneti predlaže bijelu potkošulju napravljenu od tanke kože, dok Prada ostaje vjera pamučnoj verziji, ali s istaknutim logotipom. 

2. Bomber jakne

Piloti su nekoć nosili tople bomber jakne napravljene od kože i krzna kako bi se zaštitili od hladnih temperatura i drugih meteoroloških neprilika. Razvojem tehnologije i različitih tkanina ovaj tip jakni počeo se raditi od laganih materijala te ušao na velika vrata u modu. Ove jeseni bomberice se ponovo vraćaju u street style kombinacije.

3. Strukirana odjeća

Naglasite struk ove jeseni – bez obzira preferirate li nošenje ženstvenog korzeta ili pak strukirane bluze, haljine ili sakoa. Gucci i Balmain ugradili su osebujne korzete u jesenske siluete svojih modnih prijedloga, dok Alaia predlaže kombinaciju dobro krojenog kombinezona i predimenzioniranog remena koji ističe uzak struk.

4. Dvostruko pletivo

Kakva bi to jesen bila bez toplog pletiva? Dizajneri ove godine predlažu da se „izgubite“ ispod nekoliko slojeva toplih vunenih komada. Zavijte se u pletivo od glave do pete. Na raspolaganju su vam istobojni setovi vesta i suknji, dok Chanel predlaže toplu igru različitih uzoraka i boja nadopunjeni mladenačkim modnim asesoarom.

5. (Pre)dugi odjevni komadi

Pitate li Ricka Owensa, ove godine ne možete nositi dovoljno dugu odjeću. Pripremite se za maksi suknje i haljine čiji se porub povlači po podu, a oni odvažniji možda se odluče i na dramatične kapute, jakne i bluze s predimenzioniranim rukavima koje prekrivaju šake.

Kopirati
Drag cursor here to close