Slažete li se?

Zašto žene u 40-ima trebaju prekršiti ovih 10 modnih pravila

Žene u 40-ima su po mnogima u najboljim godinama, te bi njihov stil trebao odražavati tu energiju i samopouzdanje.
Lifestyle / Moda | 09. 01. 2024. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budući da je to doba kad je život u punom zamahu, ne bi trebalo slijediti nikakve dosadne modne norme. Umjesto toga bi trebalo osloboditi kreativnost i naglasiti autentičnost. U nastavku donosimo 10 modnih pravila koje žene u 40-ima trebaju prekršiti te objašnjavamo zašto. 

1. Odjeća raznih boja 

Ako pripadate skupini žena koje su u zlatnom dobu svog života, razbijte mitove o bojama koje su prikladne za određenu dob. Nema razloga da ne nosite razne boje koje ste nosili do tada, sve dok se vi u njima osjećate dobro. Obratite pažnju na kombinacije boja kako bi svaka odjevna kombinacija izgledala elegantno i lijepo.

2. Upečatljiv nakit 

Ako vam se sviđa ova vrsta nakita, nosite je s ponosom, bez obzira radi li se o neobičnoj ogrlici ili prstenu. Osim što ćete ostaviti dojam žene koja pazi na detalje i uvijek je dotjerana, imat ćete više samopouzdanja jer hrabro izražavate svoj jedinstveni stil. 

3. Razni modeli traperica 

Foto: Canva / Žena u trapericama

Traperice nikad ne izlaze iz mode no to ne znači da stalno trebate nositi iste klasične komade. Umjesto toga isprobajte razne modele i boje koje će vam sigurno odlično odgovarati. Bez obzira radi li se o poderanim trapericama ili onim s nekim dodacima, nosite sve u čemu se osjećate udobno i dobro. 

4. Razigrane čarape

Čarape su odličan način za dodavanje doze zabave vašem modnom stilu. Žene u 40-im godinama se ponekad preispituju oko kupovine nekih uzoraka koje su nosile dok su bile mlađe, jer ne žele da ih drugi smatraju djetinjastim.

No, ono što mi želimo naglasiti je da godine nemaju veze s modom, te da bi svaka žena trebala nositi ono u čemu se osjeća najbolje. Uz samopouzdanje koje prirodno dolazi s takvim odlukama, nema razloga da ne izgledate kao milijun dolara. 

5. Neobične torbe 

Bez obzira radi li se o neobičnom obliku ili boji, dobra torba će uvijek privući pažnju. Nosite modele i uzorke koji vam se sviđaju te se ne brinite oko vaših godina. Žene u 40-im su dovoljno modno iskusne da znaju odabrati najbolje torbe za svaku priliku. Sigurni smo da će vaša torba uz prethodno dobro smišljenu modnu kombinaciju biti pun pogodak. 

6. Cipele s potpeticom

Foto: Canva / Žena u potpeticama

Ako ste cijeli život nosili cipele s potpeticom, nema razloga da ih prestanete nositi. Možda će vam neki modeli biti naporni, no uvijek možete odabrati one s nižom petom u kojima ćete se osjećati udobno cijeli dan. Bez obzira na godine, ne odustajte od stvari koje vas čine sretnima i ispunjenima.

7. Kratka kosa

Koliko vam neka dužina kose dobro stoji, nema veze s godinama. Ovisno o vašem obliku lica nekom će bolje stajati kratke frizure dok će nekome one duge biti pun pogodak. Ako vas ljudi iz vaše blizine nagovaraju da se ošišate malo kraće jer ste u 40-im godinama, ne slušajte ih. Slijedite svoj stil i uživajte u frizuri koja se sviđa vama a ne ljudima oko vas.

8. Kožne jakne 

U posljednje vrijeme, kožne jakne su postale nezaobilazan odjevni predmet. Nosile su ih žene svih dobnih skupina jer su uvijek moderne i u njima izgledate dotjerano. Iako neki smatraju da su ove vrste jakni rezervirane samo za mlade žene, nemojte im vjerovati. Uz model kožne jakne koji se najbolje slaže s vašom odjevnom kombinacijom, nema razloga da ne plijenite poglede gdje god krenete. 

9. Uska odjeća 

Foto: Canva / Žena s poslovnim outfitom

Ako ste u top formi, nema razloga da ne pokažete svoje tijelo. Bez obzira u kojim ste godinama, uska odjeća može naglasiti ono najbolje što vam je priroda dala. Slijedite pravilo da vam i gornji i donji dio ne budu uski, već odaberite samo jedan. Tako ćete ostaviti dojam sofisticirane i elegantne žene koja pazi na detalje. 

10. Čizme iznad koljena 

Uz dobru modnu kombinaciju čizme iznad koljena neće izgledati vulgarno. Bitno je samo da obratite pažnju na ostatak outfita i pobrinete se da se boje i uzorci dobro slažu. Ideja koja je pun pogodak za 40-godišnjakinje su čizme preko koljena zajedno s pletenom haljinom čija dužina ide skoro do koljena. Osim što ćete nositi ono što volite, izgledat ćete otmjeno i lijepo. 

Poruka za kraj 

Nadamo se da će svim 40-godišnjakinjama koje su u nedoumici što obući, naši savjeti pomoći da pronađu stil koji najbolje odražava njihovu osobnost. Sad je vrijeme da se oslobodite bilo kakvih ograničenja te uživate u stvaranju novog ili poboljšanjem svog dosadašnjeg modnog stila.

Bez obzira na modna pravila, nosite ono u čemu se osjećate najbolje, jer ćete samo tako odavati dojam žene koja je zaista sretna s onim što vidi u ogledalu. A to je najvažnije, zar ne?

Kopirati
Drag cursor here to close