Sjajna koža i rumeni obrazi

TikTok ima novi trend - shower makeup izgleda jako seksi

Izgled mokre kose popularan je već neko vrijeme, a ako je vjerovati TikToku, sada se proširio i na našu kožu.
Lifestyle / Moda | 03. 01. 2023. u 20:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosa mokrog izgleda popularna je već neko vrijeme, a posljednji trend je i makeup koji izgleda kao da smo pod tušem. 

Super sjajna koža i usne zapljusnute vodom

Trend je osmislila Huda Kattan inspirirana prvenstveno snažnom kupaonskom rasvjetom, ali i vodom i toplinom koje na poseban način naglašavaju naše lice.

Izgled mokre kose popularan je već neko vrijeme, a ako je vjerovati TikToku, sada se proširio i na našu kožu.

Naglasak je na super sjajnoj koži te očima i usnama koje izgledaju kao zapljusnute vodom.

Što je točno 'shower makeup'?

Ovaj trend izgleda baš onako kao što mu i samo ime govori, ali na najlaskaviji mogući način.

Zahvaljujući 'shower makeupu' naša koža izgleda ne kao da smo upravo izašli iz tuša, već kao kada se tuširamo.

TikTokeri sve više mijenjaju svoj dosad megapopularni mat ten za ne samo rosni, već i sjajni sjaj kože, kapaka, usana i kose.

Osnivačica Huda Beauty, Huda Kattan, stvorila je ovaj trend, a zasluge pripisuje rasvjeti pod tušem koja je najčešće jaka i visoko iznad glave, a što učinkovito naglašava više točke lica za pomalo anđeoski i divno definiran izgled.

Rumeni obrazi i otečene usne 

Kod tuširanja i toplina igra važnu ulogu, pa su kod ovog trenda rumeni obrazi i malko otečene usne također vrlo bitni.

Blistav ten nije nikakva novost, ali pogled na društvene mreže slavnih osoba definitivno dokazuje da je mokri izgled u porastu. 

Kako postići 'shower makeup'?

Najvažnija stvar koju kod ovog trenda treba imati na umu je da šminka izgleda onoliko dobro koliko je to koža na kojoj se nalazi.

Dakle, prvi korak je maksimalno sjajna koža pa je rutina za njegu koja će to i pružiti jedan od najbitnijih i prvih koraka.

Huda preporuča pomiješati puder po svom izboru s hidratantnom kremom za nešto laganiji i prozračniji look, a zatim upotrijebiti korektor u nijansi malo svjetlijoj od tona naše kože.

@melbellles #stitch with @hudabeauty shower makeup is a whole LOOK.. Huda I think you’re onto something #makeuptrends #makeuptiktok #showermakeup 

"Mislim da je to jako važno jer želite da jagodice budu podignute", napomenula je u svom TikTok videu.

Nakon toga je potrebno nanijeti deblji sloj korektora na čelo i bradu kako bismo što vjernije skinuli onaj učinak koji rasvjeta pod tušem ima na naše lice.

Idući je korak konturiranje ispod jagodica i čeljusti kako bi se stvorile ultra duboke sjene, a Huda je preporučila korištenje svjetlijih nijansi za konturiranje od onih koje smo do sada koristili.

Nude nijanse za usne 

Što se usana tiče, koristi se olovka za usne slična našoj prirodnoj nijansi kako bismo lagano obrubili usne, a zatim boju razmazali prstom po usnama.

Na kraju se nanosi veoma sjajni highlighter na mjesta koja bismo i obično istaknuli (vrhovi jagodica, obrva, hrbat nosa, dio iznad usne), te na unutarnju trećinu kapaka i pregiba te na prsa.

Trepavice slijepiti 

Trepavice naglašavamo maskarom, a za razliku od inače, ovdje želimo da trepavice izgledaju malo sljepljenije no inače, jer je cilj da one izgledaju onako kako bi i inače izgledale mokre pod tušem.

Osim maskare, nanosimo i eyeliner na unutarnji rub oka te u sami vanjski kut, a zatim zatamnimo taj izvučeni dio koji se nježno nazire sivom olovkom ili sjenilom u stiku kako bismo dodali dubinu očima.

I za sami kraj, obavezno je sjajilo za usne visokog sjaja. 'Mokra kosa' se u ovom paketu podrazumijeva!

Kopirati
Drag cursor here to close