Cool izgled

"Teorija pogrešnih cipela" - Novi hit na Tik Toku koji se čini tako ispravnim

Teorija pogrešnih cipela je nešto što ste vjerojatno već radili, ali sada ima svoje ime.
Lifestyle / Moda | 04. 07. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo svaki dan na TikToku postane viralan neki novi stilski savjet ili teorija koja se čini toliko jednostavnom da ne možemo vjerovati da je se nismo prvi sjetili. Najnoviji slučaj ovoga je "teorija pogrešnih cipela". Sve što od nas zahtijeva je da zamijenimo cipele i voila! Dobili smo cool izgled bez napora samo promjenom jednog detalja.

Možda ste već vidjeli ovu teoriju na djelu na svom Instagramu ili Pinterestu, ali mi smo tu da vam razjasnimo o čemu se radi u ovom stilu, piše portal Byrdie.com.

Što je teorija pogrešnih cipela?

Teorija pogrešnih cipela je nešto što ste vjerojatno već radili, ali sada ima svoje ime. Ukratko, teorija se vrti oko odabira cipela za odjeću koja je tradicionalno toliko pogrešna da zapravo odjeću čini zanimljivijom i jedinstvenijom, stoga je čini "pravim" izborom.

Kreatorica i stilistica, Allison Bornstein, savršeno objašnjava ideju u nedavnom TikToku. U svom videu objašnjava da je radila s klijenticom koja je često nosila tenisice iz nužde jer je uvijek bila u pokretu. Iz tog je razloga gotovo svaki dan gradila sportski look koji bi odgovarao vibri njezinih tenisica, no njezin osobni stil nije bio sportski. Bornstein dalje objašnjava kako stiliziranje njezinih tenisica s izgledom koji je u skladu s njezinim stilom čini obuću više namjernom, a ne funkcionalnom.

Kako isprobati

Dakle, do sada se možda pitate kako uklopiti teoriju o pogrešnim cipelama u svoj svakodnevni look. Uzmimo, na primjer, estetiku ‘koketa’. Ako je vaš osobni stil razigraniji i finiji, uz sandale biste mogli nositi lepršavu haljinu. No, ako slijedite pogrešnu teoriju cipela, možete pokušati upariti svoju haljinu s parom debelih tenisica ili čizama. Ovo će vašem izgledu dodati zanimljiv i neočekivan element koji se čini cool bez napora.

Inspiracija za teoriju pogrešnih cipela

Uzimajući primjer od prije, ovdje imate mekanu haljinu s rupicama koja bi se najvjerojatnije dobro uklopila s parom balerinki ili sandalama s otvorenim prstima. Sada, ako ste gradski stanovnik, znate vrijednost udobne cipele, pa umjesto toga svoju ljetnu haljinu kombinirajte s parom sportskih tenisica. Dva stila za koja biste pomislili da se sukobljavaju zapravo savršeno funkcioniraju zajedno.

Neočekivane proporcije

Nedavno je Sabrina Carpenter na Instagramu objavila kako nosi par širokih hlača s crnim čizmama do koljena – opet pogrešna teorija cipela! Na prvi pogled, proporcije se čine pomalo nepravilnim, ali neočekivano uparivanje izgleda tako cool, pogotovo kada je stilizirano s bijelim gornjim dijelom na kopčanje.

Punk i Cottagecore

Cvjetne mini haljine s debelim čizmama kombinacija je koja postoji oduvijek, ali još uvijek vrijedi "teorija pogrešnih cipela". Cottagecore mini haljina stilizirana s Dr. Martensom i prevelika traper jakna izgledaju kao Lana Del Rey iz Tumbler ere, a je li to tako loše? Mislim, to je prirodni napredak od Y2K mode, zar ne?

Sportski izlazak

Trenirke sigurno nisu tradicionalni izbor za "izlaske", ali ako primijenite pogrešnu teoriju cipela, imate udoban izgled za noćni izlazak koji izgleda ravno s Pinterest ploče. Ovdje to može biti prilično ležeran par trenirki i uparili ih s kratkim pamučnim topom i srebrnim malim štiklama.

Kopirati
Drag cursor here to close