Silver pramenovi

Srebreni pramenovi opet su u trendu

Čini se da su sivi tonovi popularni i zbog body positivity pokreta koji zadnje desetljeće na društvenim mrežama slavi autentičnost, prihvaćanje starenja i našeg izgleda baš takav kakav je.
Lifestyle / Moda | 05. 01. 2024. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su je neke slavne žene nosile još prije nekoliko godina, silver kosa posebno je popularna od prošle godine. Sivi tonovi su kao stvoreni za žene koje žele eksperimentirati i kosu staviti u prvi plan.

Čini se da su sivi tonovi popularni i zbog body positivity pokreta koji zadnje desetljeće na društvenim mrežama slavi autentičnost, prihvaćanje starenja i našeg izgleda baš takav kakav je.

Pravo osvježenje u zimskim danima

Naravno, prirodno je da će nam kosa kad tad postati sijeda, no ovaj novi trend sivih pramenova mogu biti pravo osvježenje posebno u zimskim danima. Kao da se silver frizure sjajno spoje s tmurnim danima i niskim temperaturama. Da bi to ostvarila, trebala bi postići sjaj i volumen, ali i odabrati sivi ton koji ti najbolje pristaje, prenosi Žena.hr

On nipošto ne treba biti dosadan! U svijetu frizura sada su jako popularne prozračne, sedefaste nijanse u kojima su mnoge žene dočekale prve zimske dane. Svijetla, sedefasto-siva boja objedinjuje jedinstvenu mješavinu hladno tonirane, platinasto plave sa svjetlucavim srebrnim primjesama. Želiš li otići korak dalje, eksperimentirati možeš s plavim i ljubičastim tonovima koji mogu stvoriti moderan i sofisticiran izgled – posebice uz dodatak nježnih valova.

Odlično stoje na svim dužinama kose

 Sivi tonovi odlično će stajati na dugoj, ali i kratkoj kosi odnosno bob i pixie frizurama. Instagram je i tu vječna inspiracija, a slavni frizer Aaron Carlo kaže da je dobra opcija krenuti s '"mekim finijim, svjetlucavim balayageom. Mnogi ljudi prihvaćaju sivu boju pa ćemo vidjeti neke nevjerojatne nove načine za poboljšanje nijanse s tonerima i šamponima”, dodaje za britanski Glamour.

Uz to, čini se da je silver efekt lakše postići brinetama, no pobrini se adekvatnu njegu kose i redovito obnavljanje. Tu bi ti mogle pomoći i maske za kosu koje se stavljaju jednom ili dvaput tjedno za zdravlje pramenova.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close