Naglašavaju prirodnu ljepotu

Ovo su savršene frizure koje će istaknuti vaš oblik lica

Izbor savršene frizure može utjecati na vaš cjelokupan izgled te istaknuti vaše najljepše crte lica.
Lifestyle / Moda | 15. 12. 2023. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira koji oblik lica imate, možete pronaći frizuru koja će vam najbolje odgovarati i učiniti vas ljepšom i elegantnijom. Mnoge žene godinama traže svoju savršenu frizuru, te eksperimentiraju sa raznim stilovima dok napokon ne nađu ono što im najbolje stoji.

Da i vi ne bi lutali, u nastavku vam donosimo apsolutno najbolje frizure za svaki oblik lica. Osim što će vam pomoći da postignete savršenu ravnotežu, istaknut će važu ljepotu na načine za koje niste znali da postoje. 

1. Okruglo lice 

Foto: Canva / Asimetrični bob

Žene s okruglim lice trebaju birati frizuru koja će im produžiti lice. Frizeri se slažu da je najbolja frizura u tom slučaju asimetrični bob koji mora ići duže od vilične kosti. Razdjeljak treba biti sa strane te s pravom bojom kose, ova frizura može zaista dati elegantan izgled.

U ovom slučaju je naglasak na asimetričnosti koja dodatno izdužuje lice te vas čini mršavijim. Ako želite top rezultate, pobrinite se da redovno skraćujete krajeve kose, kako bi zadržali oštri rez i efekt koji želite. 

2. Četvrtasto lice 

Foto: Canva / Žena s plavom valovitom kosom

Cilj kod četvrtastog oblika lica je ublažiti oštre linije čeljusti te su valovite frizure i nježni valovi najbolji izbor. Najbolje će vam stajati srednje duga kosa te lagani valovi koji daju prirodan i opušten izgled.

Ako se želite dodatno poigrati, dodajte vašoj boji kose par pramenova koji će joj dati volumen te vas pretvoriti u potpuno novu osobu. Prednost ove frizure je što ju je lako održavati te je česti izbor žena s ovim oblikom lica. 

3. Srcoliko lice

Foto: Canva / Žena s plavom i nježno valovitom kosom 

Srcoliko lice je poznato po širem gornjem dijelu te postepenim sužavanjem prema bradi. Idealna frizura za ovaj oblik lica je svaka s volumenom u donjem dijelu te frizeri savjetuju lagane lokne koje možete kombinirati sa šiškama.

Što se dužine tiče, najzahvalnija je ona do ramena te ćete s njom uvijek imati postojanu frizuru. Za ljepši i svježiji izgled lica, držite pramenove kose dalje od lica. 

4. Ovalno lice 

Foto: Canva / Pixie cut 

Žene s ovalnim oblikom lica su prave sretnice jer njima dobro stoje sve vrste frizura. Možete se igrati s raznim stilovima poput kratkog boba za sofisticiran izgled ili pixie kroja kako bi dodatno naglasili jagodice i otkrili lice.

Ako volite šiške, moći ćete ih kombinirati sa bilo kojom frizurom, bez obzira radi li se i dugoj ili kratkoj kosi. Ako ste više avanturističkog duha, vatrene crvene ili možda elegantna boja patlidžana kose će naglasiti vašu ljepotu i pokazati vaš dječački duh. 

5. Duguljasto lice 

Foto: Canva / Voluminozni bob 

Žene s duguljastim oblikom lica trebaju birati frizure s volumenom kako bi se uravnotežila dužina lica. Najbolje će vam stajati frizure sa srednje dugim slojevitim šiškama, koje će naglasiti vašu prirodnu ljepotu.

Također, jedna od najčešćih frizura koje žene s ovim oblikom lica biraju je voluminozni bob. Potrebno je samo koristiti različite duljine slojeva, posebno oko lica kako bi postigli pravi efekt. Ovakva frizura će stvoriti mekan izgled te privući pažnji na sredinu lica. 

Za kraj 

Kao što smo već rekli, pametan odabir frizure zaista može napraviti značajnu razliku u vašem izgledu. Ako do sada niste znali kojom frizurom najbolje istaknuti vaše najbolje značajke, nadamo se da će vam naš izbor frizura pomoći.

Ako vam dobro stoji jedan oblik frizure ne morate misliti da će vam dosaditi jer ga uvijek možete osvježiti s pramenovima ili drugom bojom kose. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close