Pronađite inspiraciju

Frizure uz koje ćete izgledati mlađe

Kosa je, bila duga kratka, kovrčava ili ravna velik je dio nečijeg imidža i identiteta, koliko god si mi govorili da je to 'samo kosa'.
Lifestyle / Moda | 09. 11. 2022. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frizura je jedna od prvih stvari koje primijetimo na drugim ljudima, a i koje oni primijete na nama. Naprosto, kosa je poput krune na našoj glavi i on je tijekom povijesti imala snažni simboliku. Ona je bila simbol snage, zdravlja i ljepote.

Osim toga, pop kultura nekako nam je urezala u um da je duga kosa jedan od najvećih simbola ženstvenosti, piše Journal

Nije 'samo kosa'

Srećom, mnoge poznate žene, a i one 'obične' iz naše okoline, to su odavno pobile i jasno nam je da to nije istina. Kosa je, bila duga kratka, kovrčava ili ravna velik je dio nečijeg imidža i identiteta, koliko god si mi govorili da je to 'samo kosa'.

Ona može utjecati na to kako nas ljudi percipiraju, a može nam dodati ili oduzeti godine. U svijetu u kojem se svi trude izgledati što mlađe, prava frizura može biti odličan savjetnik u tome, iako, godine nisu nešto čega bismo se trebali sramiti ili što bi trebalo skrivati. Ako, bez obzira na to, želite izgledati malo mlađe donosimo anti-age frizure koje skidaju godine.

Kod odabira novih anti-age frizure uz koje ćemo izgledati mlađe, najbolje se konzultirati s frizerom kojem inače idete i koji poznaje vašu kosu. On će dobro znati procijeniti koja frizura bi vam odgovarala u odnosu na tip vaše kose kao i oblik vašeg lica.

Zdrava kosa prije svega 

Također, dobro je da unaprijed odlučite koliko kose ste spremni odrezati kako na kraju ne biste bili nezadovoljni. Uz to sve, kako bi neka frizura zaista bila anti-age, kosa mora biti zdrava. Zato je valja doma njegovati pravim proizvodima za vaš tip kose te na nju nanositi hranjive maske koje će joj vratiti sjaj i popuniti eventualne ispucale vrhove.

Bitna je, naravno, i boja. Važno je da odaberete boju koja ide uz vaš ten, a za to trebate znati svoje podtonove.

Naime, ton vaše kože može biti svijetli, srednje taman i taman i on se mijenja ovisno o izloženosti suncu. Ono što se ne mijenja su podtonovi kože. Ako su inače hladni, ostat će hladni i kada pocrnite ljeti. Upravo ti podtonovi najbitniji su kod odabira boje kose.

Savršena ravnoteža 

Onima s neutralnim podtonovima u principu stoje sve boje kose i lako im je odabrati nijansu. Onima s hladnim podtonovima stajat će pepeljaste nijanse i boje s hladnim, plavim podtonovima. Ako, pak, imate tople podtonove, stajat će vam boje koje u sebi imaju crvenog pigmenta i drugih sličnih toplih nijansi.

Davno je prošlo vrijeme kada je kosa s godinama morama biti sve kraća. Ako volite dužu kosu i želite ju nastaviti nositi, apsolutno se držite toga. Nema potrebe da se šišate na pixie frizuru samo zato što netko misli da je ona primjerenija godinama.

Savršena ravnoteža između duge i kratke kose uvijek je bob, no ako želite da on ima anti-age efekt, on ne smije biti ravno i strogo odrezan. Pomladit će vas ako odaberete verziju s blagim slojevima. On tako postaje razigran, a posebno dobro izgleda ako napravite valove ili imate prirodno valovitu kosu. To će vašem licu dati mekoću i mladolikost.

Živahno i mladenački 

Šiške vas u trenu mogu pomladiti, bitno je samo odabrati one prave. Tu govorimo o dugim šiškama, koje se protežu skroz do polovice lica, zapravo, u pitanju su 'curtain bangs'. Ovakva frizura također će omekšati vaš izgled i skinuti godine s vašeg lica. Stroge i oštro odrezane šiške mogu vas postarati pa takve frizure izbjegavajte.

Za sve koji vole nešto dužu kosu koju kasnije mogu i svezati u rep, tu je i ova opcija. To je kosa dužine ispod ramena. Super je i ako je postepeno ošišana jer će vas slojevi pomladiti. Ova frizura i idealan je način da do izražaja dođe vaša prirodna tekstura kose. Ovakva frizura je živahna i mladenačka, a istovremeno jednostavna za održavanje i stiliziranje.

Znamo, znamo, napisali smo da kratak kosa ne mora biti jedini izbor kada dođete u zrelije godine, ali za sve one koji vole kratku kosu i ona je super opcija za pomlađivanje. Dobro ošišana kratka kosa može učiniti čuda. Trenutno su ‘in’ ovakve kratke frizure s repićima koji zaigrano padaju oko lica i tako vraćaju vrijeme i vama skidaju godine.

Kopirati
Drag cursor here to close