Haljina o kojoj bruji regija

Oglasio se i dizajner: Pojedini muškarci na Balkanu burkama bi pokrili žene

Haljina u kojoj je Lepa Brena nastupila u novogodišnjem programu Nove TV ne prestaje dizati prašinu i još uvijek izaziva lavinu komentara od Vardara do Triglava.
Lifestyle / Moda | 04. 01. 2023. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Jako me iznenadio ovoliki interes za haljinu i što je to u jednom trenutku bila glavna vijest na svim portalima u cijeloj bivšoj Jugoslaviji", kazao je za Slobodnu Dalmaciju splitski modni kreator s beogradskom adresom Boris Kargotić koji je za Lepu Brenu dizajnirao spornu haljinu.

Haljina u kojoj je pjevačica nastupila u novogodišnjem programu Nove TV ne prestaje dizati prašinu i još uvijek izaziva lavinu komentara od Vardara do Triglava.

"Zar smo se toliko zatupili?"

"Venera kao prikaz ženskog savršenstva i ideala u povijesti umjetnosti dugo je bila neiscrpna tema mnogih umjetnika i zato ne vidim problem zašto najveća balkanska zvijezda, prekrivena od glave do pete, nimalo razgolićena i vulgarna ne bi slavila ženstvenost, tijelo, majčinstvo i savršenstvo? Zar smo se toliko zatupili da nam smeta obris ženskog tijela u 2023 godini?", pita se Kargotić.

"Dok su žene u nekim zemljama i dalje zatvorene, ugnjetavane, služe kao roba i robovi, zar mi ne volimo slobodu? Zar ovo nije slobodna zemlja? Trebamo li žene pokrivati, braniti da budu što žele? Braniti im da misle, govore, voze, glasaju...? Po ovome mi se čini da bi pojedini muškarci na Balkanu burkama pokrili žene i davali im dozvole za šetnje po gradu, kao što rade u Saudijskoj Arabiji. Ne smetaju nam razni rijalitiji, silovanja i prostitucija, ali nam Brena u haljini s oslikanim renesansnim ženskim tijelom smeta!", naglasio je dizajner. 

Zlatni listići, vez, kristali i perle

Na Breninoj je haljini radio sedam dana, svakodnevno po sedam sati. Za njenu su izradu korišteni 24-karatni zlatni listići, vez, kristali i perle.

"Haljina u slobodnoj prodaji stoji 1.000 eura, a od poznatih osoba nosila ju je samo Brena", ističe dizajner i dodaje kako njemu kritike ne smetaju i samo mu služe da dodatno napreduje.

S Brenom surađuje oko pola godine.

"Uvijek je iznimno profesionalna, otvorena, snažna, ima toliko energije. To je jedna sretna žena, puna ljubavi i jake karizme, blaga, poštena... Svakome bih poželio da barem jednom dobije priliku surađivati s njom".

Podsjetimo, dok neki hvale Breninu hrabrost da se u neobičnoj kreaciji pojavi u gledanoj hrvatskoj novogodišnjoj emisiji većina se zgraža izborom pjevačice.

Kopirati
Drag cursor here to close