Lijepi u jesen

Najpopularnija i najefektnija frizura sezone

Ove jeseni ne nosimo klasičnu punđu, nego šiljastu punđu
Lifestyle / Moda | 02. 11. 2023. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S novom sezonom ne samo da moderniziramo svoju garderobu, već se usuđujemo isprobati nove i svježe frizure, a boja kose ne mora uvijek biti jedina opcija promjene stila. Kako bi bilo da oblikujete kosu drugačije nego inače?

Sada je vrijeme da razgovaramo o frizuri koju smo viđali posvuda tijekom i nakon tjedana mode, a u pitanju je “spiky bun” odnosno u prijevodu punđa sa šiljcima ili šiljasta punđa.

Prvo, šišanje!

Spiky punđu iznimno je jednostavno napraviti kod kuće, a njezin izgled daje posebnu dozu punka i slaže se i s najelegantnijim modnim kombinacijama kao malo osvježenje u looku. A što je potrebno za ovu otkačenu frizuru?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Prvenstveno – šišanje. Pobrinite se da imate dovoljno duljine sa strane i na vrhu za oblikovanje šiljaste punđe. Ako vam je kosa prekratka, pustite je da raste ili zatražite od frizera odgovarajuću dužinu kose.

Gel ili pomada

A sada priprema! Temeljito operite i osušite kosu. Koristite šampon i regenerator koji odgovaraju vašem tipu kose kako biste je održali čistom i podatnom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Odaberite gel ili pomadu za kosu koja odgovara vašem tipu kose.

Nanesite malu količinu proizvoda na dlanove i ravnomjerno rasporedite po kosi.

Postojanost i sjaj

Počešljajte kosu u visoki rep. Uvijte konjski rep u punđu i pričvrstite ga ukosnicama ili kopčama za kosu. Nježno izvucite nekoliko pramenova kako biste svojim vrhovima stvorili željeni “spiky” efekt.

Upotrijebite dodatni gel za kosu ili lak za kosu kako biste učvrstili frizuru i dali joj veću postojanost i sjaj.

Također možete proći prstima kroz kosu kako biste vrhove učinili još šiljastijima. Prilagodite frizuru svom ukusu, na primjer pomoću dodataka za kosu kao što su trake za kosu ili kopče.

Imajte na umu da oblikovanje šiljaste punđe može zahtijevati malo vježbe. Isprobajte različite tehnike i pronađite ono što vam najbolje odgovara. Nadamo se da ćete se zabaviti oblikujući kosu!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Kopirati
Drag cursor here to close